TOP 5: Cele mai bune smartphone-uri lansate în cadrul CES 2015

10/01/2015

CES 2015 a reprezentat și scena pe care au fost prezentate câteva telefoane cu adevărat interesante. Sunt sigur că multe companii de top și-au păstrat vedetele pentru MWC Barcelona 2015. M-am oprit asupra telefonelor la care sunt șanse reale să le vedem importate și în țara noastră.

Am selectat cele 5 smartphone-uri pe care le consider a fi cele mai bune.

5. HTC Desire 826;

htcdesire826official

Desire 826 merge direct în segmentul mid-range și aș spune că are veleități de smartphone de top. Mizează pe un CPU octa-core de la Qualcomm, 2 GB RAM și 16 GB spațiu de stocare cu slot pentru microSD de până la 128 GB, 4G, cameră principală de 13 Megapixeli cu OIS și cameră frontală de 13 Megapixeli, display de 5.5 inch cu rezoluție FHD și baterie de 2600 mAh.

Abia aștept să testez noua arhitectură octa-core de la Qualcomm bazată pe big.LITTLE cu 1 x quad-core pe ARM Cortex-A53 la 1.7 GHz și alt quad-core la 1.0 GHz pe ARM Cortex-A53.

HTC = Sense UI = experiență plăcută în utilizare, fără întârzieri în meniu și fără zeci de funcții inutile. Contează și prețul la care compania taiwaneză își va poziționa telefonul. Sunt sute de telefoane Android în toate segmentele de preț, iar HTC nu este cunoscut pentru raportul preț / specificații excelent.

4. Lenovo P90;

Lenovo-P90 (9)

Lenovo P90 – ASUS Zenfone 2 la nivel de specificații, design distinct și baterie de 4000 mAh vs 3000 mAh la rivalul taiwanez. Ambele telefoane mizează pe un CPU Intel Atom Z3560 quad-core cu PowerVR G6430. Nokia N1 are același ansamblu hardware, iar în primele teste de benchmark a reușit să fie cap de listă.

Lenovo a pus o baterie de 4000 mAh, acumulator de tabletă pe un smartphone și mă aștept ca autonomia să fie decentă. Marele neajuns la telefoanele Lenovo este dat de interfața mult prea colorată și copilărească. Ar face mult bine dacă s-ar limita la Android-ul nativ, fără modificări la nivel de UI.

3. ASUS Zenfone Zoom;

ASUS-Zenfone-Zoom

ASUS arată că are curaj și lansează Zenfone Zoom cu adresabilitate directă în rândul celor interesați de fotografii la o calitate cât mai bună, direct pe smartphone. Ca formă amintește puțin de N0kia Lumia 1020 prin senzorul supradimensionat din spatele telefonului.

Mă rog, ASUS Zenfone Zoom = ASUS Zenfone 2 cu o altă cameră foto principală.

Urmează a debuta din aprilie 2015, asta dacă am înțeles în mod corect. Mă refer la lansarea sa globală. Elementul central este dat de camera de 13 Megapixeli cu zoom optic 3X, f/2.7 – 4..9, ansamblu format din 10 lentile, OIS, autofocus laser și dual-color Real Tone flash, mod manual, HDR etc.

2. LG G Flex 2;

G-Flex2_1

S-ar putea să fie mai performant decât ASUS Zenfone 2, deși cred că modelul de top al ASUS cu procesor Intel quad-core la 2.3 GHz + 4 GB memorie RAM s-ar putea să depășească la capitolul performanțe și procesorul Qualcomm Snapdragon 810 octa-core al lui LG G Flex 2. Mai multe detalii din momentul în care voi avea ocazia să testez ambele modele.

Este unul dintre primele telefoane cu Snapdragon 810 cu 4 x ARM Cortex-A57 la 2 GHz + 4 x ARM Cortex-A53 la 1.53 GHz + Adreno 430 în rol de accelerator grafic. Adoptă forma curbată de la LG G Flex, dar display-ul coboară la 5.5 inch de la 6 inch, rezoluția crește fiind de top FHD protejat de sticlă Corning Gorilla Glass 3. Restul specificațiilor sunt în link. Prețul cred că va fi pe măsură.

1. ASUS Zenfone 2

ASUS-Zenfone-2 (4)

ASUS Zenfone 2 la un preț just va avea un impact mare și în țara noastră. Prețul de pornire pentru Europa am înțeles că este de 199 euro (procesor quad-core la 1.8 GHz + 2 GB RAM). Nu i se poate reproșa nimic și la un asemenea preț devine un best-buy veritabil. Specificații de top, preț de smartphone low-cost.

Apropo, Zenfone 2 este și primul smartphone Android ce sosește și în variantă cu 4 GB RAM. ASUS s-ar putea să ajungă un jucător mare pe piața telefoanelor mobile și asta dacă oferă device-urile sale în întreaga lume și produce suficiente unități.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.