Sunt multe smartwatch-uri cu preț de sub 500 lei, dar nu aș recomanda un B-brand, chiar și în această zonă de preț – sub 100 euro. Aveți modele interesante de la Huawei și Xiaomi, cu software bine pus la punct, funcții de monitorizare avansate și garanție.

În cazul de față nu sunt smartwatch-uri în adevăratul înțeles al termenului, lipsește un magazin de aplicații third-party, plăți prin NFC etc. Funcțiile de genul urcă și prețul, de la 1000 lei în sus. Aici discutăm mai degrabă despre ceasuri de fitness, ai o monitorzare a activităților și informații legate de notificări, oră etc.

5. Xiaomi Mi Watch Lite;

Este cel mai ieftin ceas de fitness din oferta Xiaomi. Încorporează un ecran IPS de 1.4 inci, luminozitate tipică de 350 nits, rulează un software proprietar Xiaomi, dispune de bluetooth 5.1 și localizare prin A-GPS și GLONASS. Are certificare 5ATM în ce privește contactul cu apa, pe partea de senzori veți găsi accelerometru, girometru, senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac, altimetru, lumină ambientală, barometru.

Bateria de 230 mAh permite până la 10 ore de autonomie cu GPS-ul activat și până la 10 zile de autonomie într-un scenariu normal de utilizare. Sunt 11 moduri de antrenament, de la alergare în exterior și până la înot în piscină.

Sunt două puncte PRO aici și m-aș referi la preț, dar și la suportul software oferit de către Xiaomi.

4. Huawei Watch GT;

A trecut timpul peste Watch GT și prețul a coborât sub pragul a 400 lei. Mi se pare a fi o alegere inspirată pentru cei ce caută un smartwatch bine fabricat, ecran rotund și preț de chilipir.

A fost ceasul meu pentru o lungă perioadă de timp și mi-a plăcut așa mult că următoarea generație a fost Watch GT2. Marele punct PRO în opinia mea este autonomia (până la 2 săptămâni de utilizare), dacă vrei un ceas cu funcții smart și autonomie mare, Watch GT mi se pare a fi o alegere inspirată.

Printre punctele PRO m-aș referi la ecranul AMOLED de 1.39 inci, la localizarea prin A-GPS, GLONASS și GALILEO, certificarea 50m pentru rezistența în imersie totală, construcția de bună calitate (spate ceramic, structură de rezistență din oțel, sticlă în partea frontală). Și aici sunt o sumedenie de senzori ce permit monitorizarea ritmului cardiac, informații despre diverse activități prestate, busolă etc.

3. Huawei Watch Fit;

Recenzia completă o găsiți aici.

Elementul prin care iese în evidență este ecranul dreptunghiular de dimensiuni mari – AMOLED de 1.64 inci. Autonomia ajunge până la 10 zile, detectează nivelul de oxigen din sânge – pe lângă monitorizarea ritmului cardiac, informații legate de somn, 96 de moduri sportive, rezistență 5ATM la apă etc. Mi se pare a fi un adevărat companion pentru cei interesați de fitness, dar și de un preț atractiv pentru gadgetul de la mână.

2. Huawei Watch GT2e;

Review-ul complet îl aveți aici.

Watch Fit și Watch GT2e sunt similare ca funcții, dar între un ceas cu ecran dreptunghiuar și unul cu ecran rotund, îl voi alege mereu pe cel cu ecran rotund. Aici sunt sigur că fiecare are propria sa alegere.

Sunt 15 moduri de activități profesionale la care Watch GT2e îți oferă informații detaliate (de la cățărări și până la alergare pe stadion, plimbare în sală, aparat de vâslit, triatlon etc).

Calculează VO2Max (consumul maxim de oxigen măsurat într-o unitate de timp). Permite stocarea de melodii în cei 4 GB memorie internă, se conectează prin bluetooth 5.1 etc. Mereu l-am considerat a fi una dintre cele mai inspirate alegeri pentru un smartwatch entry.

1. Xiaomi Mi Watch;

Xiaomi a avut un parteneriat cu Amazefit, iar acum a preferat prin Mi Watch Lite și Mi Watch să-și creioneze propria gamă de ceasuri de fitness. Mi Watch atinge o autonomie de până la…, 50 ore cu GPS-ul activat, 16 zile în utilizarea de zi cu zi, certificare 5ATM pentru contactul cu apa, suport pentru 117 moduri de sport etc.

Pe partea de conectiviatate stă mai bine față de Watch GT2e. Spre exemplu, are localizare GPS de tip dual-band și Wi-Fi în standardele b/g/n. Îi lipsește funcția de busolă.