Smartphone

Și sub 500 – 600 lei găsiți telefoane dual-sim ce oferă o experiență de utilizare destul de bună. Nu mai este nevoie de un abonament la un operator telecom spre a cumpăra un astfel de smartphone. Pe de altă parte nu vă așteptați ca să fie la fel de bun ca un device cu preț de 2 – 3 – 4 ori mai mare.

Am ales 5 telefoane ce rulează mai toate aplicațiile din Google Play și oferă specificații hardware decente raportat la costurile implicate în procesul de achiziție.

5. Allview P4 Life – 399 lei;

Allview-P4-Life (1)

Cred că este și unul dintre cele mai bune telefoane Android cu conectivitate dual-sim din perspectiva preț / specificații. Specificațiile hardware sunt identice cu cele de la P5 Life (MediaTek quad-core, 1 GB RAM etc), doar că display-ul este de 4 inch cu panel IPS, baterie de 1600 mAh, cameră frontală de 0.3 Megapixeli. Și P4 Life urmează a face pasul spre 5.0 Lollipop în 2015.

4. Gigabyte Arty A3 – 599 lei;

Gigabyte-Arty-A3

Am avut ocazia să-l văd într-un shop și mi-a plăcut, puțin cam greu la cele 165 grame ale sale, mai ales că are un display de 5 inch. În rest, interfață nemodificată a Android 4.4 KitKat, fluență la nivel de interfață grafică, puține aplicații preinstalat. Promite mult, iar mai multe informații vor sosi într-un review complet.

3. Karbonn Sparkle V – 549 lei;

Karbonn-Sparkle-V (16)

L-am testat și a plăcut. Este și primul smartphone din programul Android One ce a sosit în țara noastră. Urmează a primi Android 5.0 Lollipop în viitorul apropiat, în zilele următoare după cum Google a anunțat.

Mai multe detalii în review.

2. Microsoft Lumia 535 – 569 lei;

Microsoft-Lumia-535

De câteva zile a sosit și la review, de aceea l-am și introdus în listă. De la prima utilizare a lăsat o impresie pozitivă. Microsoft și-a făcut temele în mod corect și sunt toate șansele ca Lumia 535 să fie un adevărat hit de vânzări. Nu-i lipsește mai nimic, iar prețul îl consider cu adevărat ofertant. A primit un update software ce rezolvă și probleme cu display-ul tactil.

1. Allview P5 Life – 499 lei;

Allview-P5-Life (2)

Specificațiile hardware sunt similare cu cele implementate pe Karbonn Sparkle V + câteva elemente mai bune decât la telefonul indian. P5 Life are un display de 4.5 inch, procesor MediaTek quad-core, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare, Android 4.4.2 KitKat și update promis la 5.0 Lollipop, cameră de 5 Megapixeli, conectivitate dual-sim și baterie de 1850 mAh.