Am început 2017 în forță și avem o sumă de recenzii pe site, 36 la număr, iar mare parte dintre ele au ca subiect: telefoanele mobile. 

În realizarea topului am ținut cont de performanțele atinse de dispozitiv, de prezența pe canal oficial în România și serviciile postvânzare. Raportul preț / specificații nu a fost un element-cheie.

Mențiuni importante: HTC 10, Sony Xperia XZ, Sony Xperia X, HTC U Ultra.

5. ASUS Zenfone 3 Deluxe;

Este unul dinrte cele mai frumos construite telefoane Android la momentul actual. Nu epatează printr-un display curbat, dar calitatea materialelor și atenția la detalii sunt aduse de către ASUS de la diviziile sale de laptopuri.

Din păcate, ASUS nu a adus Android 7.0 Nougat pe flagship-ul său, deși suntem la 10 luni din momentul în care această iterație Android a fost prezentată. Varianta cu 32 GB spațiu de stocare pornește de pe la 2149 lei ceea ce-l transformă într-un phablet de luat în calcul.

4. Motorola Moto Z;

Înainte de a testa S8 și S8 Plus, Moto Z-ul pot spune că m-a impresionat cel mai puternic la capitolul design și apreciez faptul că Motorola & Lenovo au avut curaj în a juca diferit pe piața de telefoane Android premium, atât prin cât de subțire și elegant este Moto Z, dar și prin Moto Mod-urile ce-i cresc funcționalitatea, mult mai utile față de ceea ce am descoperit la LG G5 spre exemplu.

Toate punctele PRO și CONTRA sunt în materialul de tip review. Din păcate, Moto Mod-urile nu sunt chiar ieftine, păcat că Motorola nu s-a gândit să aducă 2 – 3 accesorii de gen, direct din pachetul de retail. S-ar fi evidențiat și mai puternic față de concurența directă.

3. Huawei P10 și P10 Plus;

Duetul Huawei pe 2017 s-a descurcat bine spre foarte bine, mai ales Huawei P10 ce aduce și un preț bun. P10 Plus nu-i rău deloc, dar la peste 3300 lei nu-l văd a avea șanse prea mari în fața lui GALAXY S8. Este o opinie strict personală.

Huawei și-a făcut bine temele la capitole-cheie: hardware, software, cameră foto și video, sunet etc. Nu mai repet ceea ce am scris în recenziile propriu-zise. Acolo le aveți disecate pe toate părțile, cu ghilimelele de rigoare.

2. OnePlus 3T;

Nu l-am testat, dar am încredere în recenzia efectuată de colegul meu, Cosmin Mușat, în materialele redactate de către site-urile de tehnologie din dot com. Este cel mai bun smartphone de tip best-buy, cel mai bun la raportul preț / specificații, un adevărat competitor pentru telefoanele Android din categoria high-end.

Are un design convențional, precum și P10 / P10 Plus, în cazul lui OnePlus 3T aș spune că-i chiar ușor plictisitor, dar pentru aproximativ 2000 lei din magazinul oficial ce livrează în Europa te alegi cu un dispozitiv fără lag, cu multă putere de procesare, cu elemente PRO pe la mai toate capitolele importante. Recenzia este cuprinzătoare și clarificatoare.

1. Samsung GALAXY S8 și GALAXY S8 Plus;

Nu sunt doar cele mai bune telefoane mobile testate de către noi, ci cel mai probabil, cele mai bune telefoane mobile la momentul actual. Atrag prin design, prin capacitățile hardware și software, prin cel mai bun display din piață, prin cea mai bună cameră foto și video etc.

Samsung este pe val, iar S8 și S8 Plus sunt pregătite să strângă recorduri de vânzări pentru gigantul sud-coreean.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.