Smartphone

Android 5.0 Lollipop nu a prins prea multă tracțiune pe partea de market share în noiembrie și decembrie, dar 2015 ar trebui să fie anul său, iar procentele să crească simțitor, mai ales din a 2-a parte a anului.

Sunt sigur că orice posesor de telefon Android își dorește cea mai nouă versiune software. Am selectat cele mai ieftine 5 telefoane către care 5.0 Lollipop va sosi sub formă de update, în lunile următoare.

Prețurile sunt valabile în oferta eMAG.

5. Motorola Moto G în ediția 2013 – de la 800 de lei în sus;

Motorola-Moto-G-review (22)

Nu-l recomand celor care-și doresc un smartphone cu care să mai facă și ceva fotografii. Este praf la acest capitol, în rest pot spune că oferă o experiență de utilizare destul de bună, dar la prețul afișat aș spune pas. Ca și Moto E beneficiază de un Android necustomizat, o reminisciență a timpurilor în care Google deținea compania americană. În link găsiți toate informațiile necesare și nu mai insist asupra lor.

4. Motorola Moto E – 519 lei

Motorola-Moto-E (18)

Dacă nu doriți un telefon de la Allview și Karbonn vă puteți orienta spre Moto E de la Motorola. Fie vorba între noi, este mai scump și mai slab din punct de vedere hardware față de telefoanele listate mai jos. Vorbesc în cunoștință de cauză.

Marele punct PRO este dat de faptul că va primi 5.0 Lollipop fără modificări la nivel de UI, ca și Sparkle V. Ar mai fi la PRO și cei 1 GB RAM, bateria de 1980 mAh ce oferă o autonomie decentă. Pe de altă parte are destule puncte contra: display TFT, procesor modest de tip Snapdragon 200 dual-core la 1.2 GHz cu Adreno 302 GPU, cameră foto principală fără LED flash, fără cameră frontală.

3. Karbonn Sparkle V – 499 lei, 549 lei;

Karbonn-Sparkle-V (16)

Momentan, eMAG îl comercializează la 499 lei, reducere de 50 lei față de prețul de debut. Sparkle V este și primul smartphone din programul Android One ce a debutat în țara noastră, iar Allview P5 Life îl consider a fi un adversar direct pentru telefonul fabricat de către compania indiană.

Sparkle V urmează a primi 5.0 Lollipop din ianurie 2015, în săptămânile următoare. Cel puțin acesta a fost anunțul oficial. Un alt aspect important la Karbonn Sparkle V este dat de faptul că rulează Android fără customizări la nivel de interfață grafică, Android în stilul Nexus și software-ul sosesc direct de la Google.

2. Allview P5 Life – 499 lei;

Allview-P5-Life

Este fratele mai mare al lui Allview P4 Life. Diferența principală ajunge a fi dată de folosirea unui display IPS de 4.5 inch cu rezoluție 480×854 pixeli și a unui acumulator de 1850 mAh. În rest oferă exact aceleași date hardware la nivel de CPU, accelerator grafic, memorie RAM, spațiu de stocare, conectivitate, cameră principală și frontală etc.

1. Allview P4 Life – 399 lei;

Allview-P4-Life (4)

A și ajuns în oferta magazinelor online din țara noastră. Toate specificațiile sunt în linkul de mai sus, dar în linii mari oferă un display de 4 inch cu panel IPS, procesor MediaTek quad-core la 1.3 GHz, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare, dual-sim, cameră de 5 Megapixeli, baterie de 1600 mAh. Allview a specifiat doar că va primi 5.0 Lollipop în 2015, dar fără a specifica și o perioadă de timp.