Smartphone

Îmi amintesc că primele telefoane dual-sim erau exclusiv de tip feature phone și cu preț redus de achiziție. Între timp a apărut sistemul de operare Android ce a fost adoptat din mers și primele telefoane dual-sim cu Android erau încadrate în categoria low-cost, au urcat spre mid-range. Primele modele proveneau de la B-branduri. Piața a crescut și companiile A-list au intrat în horă astfel încât la momentul actual găsiți până și vârfurile de gamă cu suport pentru 2 cartele.

Am făcut un top 5 în care singurul element luat în calcul a fost performanța, mă rog și specificații hardware cât mai interesante.

Prețurile sunt valabile în oferta eMAG

5. Allview P7 Xtreme – 1099 lei;

Allview-P7-Xtreme (19)

Încep cu un model aflat sub brandul unei companii autohtone. Am testat P7 Xtrem și mi-a lăsat o impresie foarte bună. Adoptă un design unibody cu o cameră rotativă de 13 Megapixeli, display cu tehnologie Sharp și autonomie rezonabilă.

4. HTC One M7 dual-sim – 2049 lei;

HTC-One-Dual-Sim_back

Aștept debutul lui HTC One M8 dual-sim. HTC One M7 dual-sim a fost listat și în oferta Telekom. A rămas un telefon destul de puternic și la nivelul lui 2014, Qualcomm Snapdragon 600 + 2 GB RAM + Adreno 320 GPU este o soluție hardware capabilă să ruleze orice aplicație sau joc din Google Play. Se adaugă designul premium specific HTC, camera UltraPixel, Android fără lag / întârzieri în meniu.

3. Samsung GALAXY S5 Duos – 2469 lei;

Samsung-GALAXY-S5-review (20)

Compania sud-coreeană cred că are și unul dintre cele mai bine vândute telefoane dual-sim din categoria premium. Samsung beneficiază de o imagine bună în țara noastră, GALAXY S5 Duos adaugă conectivitatea dual-sim la un telefon de top anunțat în 2014. Punctele PRO ar fi display-ul Super AMOLED considera unul dintre cele mai bune din industrie, camera de 16 Megapixeli ce filmează 4K, funcțiile software multiple.

2. LG G3 dual-sim – 2449 lei;

LG-G3-2

LG G3 este superior lui Xperia Z3 în ce privește display-ul, dar pierde la capitolul design, autonomie, agață puțin în meniu. Mă aștept ca Android 5.0 Lollipop să rezolve aceste probleme.

1. Sony Xperia Z3 dual-sim – 2999 lei;

Sony-Xperia-Z3

Este și cel mai scump smartphone din cele 5 telefoane selecționate. Dacă prețul era unul dintre elementele luate în calcul nu ar fi ajuns în top 5. Costă prea mult, dar dacă îți dorești un telefon dual-sim cu design premium și specificații de top, Xperia Z3 îl consider alegerea naturală, dacă îmi permiteți o astfel de exprimare.