Smartphone

Sunt tot felul de discuții legate de companiile românești ce și-au permis să aducă telefoane și tablete sub brand local. Rețeta ODM nu a fost descoperită în România și se practică la scară globală. 

Da. Allview, UTOK, Evolio etc și-au adjudecat segmentele low-cost și mid-range. Accentul pus pe telefoanele și tabletele ieftine, iar produsele mid-range deja sunt la a 2-a, a 3-a generație și oferă un raport preț  / specificații interesant. Înainte să aruncați cu piatră și să-mi indicați companii din China, trebuie să vă reamintesc – 24% TVA. Repet, 24% TVA.

Allview X2 Soul PRO este un smartphone pe care nu l-am inclus în top, asta pentru că debutul său comercial urmează a se produce în mai 2015. Am ales cele mai puternice smartphone-uri, iar hardware-ul a jucat un rol important în poziționarea fiecărui device în parte.

5. Allview P7 Xtreme – 949 lei la eMAG;

Allview-P7-Xtreme (19)

Din telefoanele sub brand românesc testate în 2014, Allview P7 Xtreme mi-a plăcut cel mai mult. Am apreciat designul unibody cu un plastic de bună calitate, mat, camera rotativă de 13 Megapixeli, display-ul cu tehnologia IGZO de la Sharp, autonomia destul de bună. Toate detaliile sunt în recenzie. Nu știu dacă a primit 4.4 KitKat, ar fi fost o mișcare inspirată din partea companiei brașovene.

4. UTOK Fury – 999 lei pe UTOK.ro;

UTOK Fury

UTOK Fury a debutat la începutul lui 2015. Este vârful de gamă al UTOK și punctele sale PRO sunt date de procesorul MediaTek octa-core, 2 GB RAM, slot pentru microSD pe lângă cei 16 GB preinstalați, Android 4.4 KitKat cu foarte puține aplicații preinstalate, camera de 13 Megapixeli și conectivitatea dual-sim.

3. Allview X2 Soul – 1349 lei la eMAG;

Allview-X2-Soul (13)

Unul dintre cele mai frumoase telefoane din segmentul mid-range, arată cât de sus a urcat calitatea și designul unor produse ODM. Allview X2 Soul îl consider o alegere inspirată pentru cei care-și doresc un telefon subțire, elegant și cu un hardware destul de puternic. Toate specificațiile în linkul de mai sus.

2. Allview X1 Xtreme – 1599 lei la eMAG;

Allview-X1-Xtreme-review (11)

Allview a dovedit că are curaj când a adus în oferta sa un smartphone în genul lui Allview X1 Xtreme, unul dintre primele telefoane importate în țara noastră cu 3 GB de memorie RAM. Au riscat pentru că este un device single sim și au ieșit din zona lor de confort (low-cost și mid-range), X1 Xtreme având specificații de telefon premium. S-a promis update la Android 4.4 KitKat, dar nu s-a specificat și un termen clar.

1. Allview X1 Xtreme Mini – 1249 lei pe eMAG;

Allview X1 Xtreme Mini

Prevăd mai multe întrebări legate de poziționarea lui X1 Xtreme Mini în fața fratelui său mai mare. Allview X1 Xtreme Mini are o cameră foto principală mai bună, un senzor frontal cu tehnologia Ultrapixel, Android 4.4 KitKat fără Berry UI, autonomie mai mare. Allview X1 Xtreme îl depășește doar prin cei 3 GB RAM și spațiul de stocare de 32 GB. Puse în balanță, X1 Xtreme Mini îl consider a oferi o experiență de utilizare superioară.