Opinie

Gata, gata, a mai trecut încă o ediţie de Mobile World Congress, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie din lume. Ediţia din 2019 a fost una foarte aglomerată, plină cu lansări şi premiere, însă sunt sigur că despre acest lucru ne vor vorbi Darius şi Emil în zilele ce vor urma (ei au fost la faţa locului şi pot detalia ce au văzut). MWC Barcelona 2019 a fost un târg complet şi complex, unul care deschide un 2019 ce se anunţă un an al schimbărilor tehnologice (telefoane pliabile, tehnologia 5G etc).

Trecând peste toate aceste aspecte serioase, m-am gândit să fac un TOP 5 concluzii personale transformate într-un soi de pamflet, tocmai de aceea vă rog să trataţi articolul cu mai multă lejeritate:

5. Smartphone-ul pliabil este marea noutatea a ediţiei din acest an. Dacă Samsung GALAXY Fold a fost anunţat cu câteva zile înaintea evenimentului, Huawei Mate X a fost anunţat chiar în debutul MWC. Vorbim cu siguranţă de o tehnologie nouă şi revoluţionară, una pentru care merită să îţi vinzi şi singurul rinichi rămas. Asta dacă nu ai Logan.

4. Noutatea principală de la Sony s-a numit Sony Xperia 1. Deşi producătorul japonez a încercat să explice logica din spatele telefonului, la momentul actual restul planetei nu înţelege nimic din ce fac aceşti japonezi. Chiar dacă divizia mobile a Sony trăieşte în propria buclă de fericire, o concluzie este sigură: lungimea smartphone-ului este indirect proporţională cu dotările echipei de proiect.

3. Nokia 9 PureView, flagship-ul destinat MWC Barcelona 2018 a fost anunţat şi el într-un târziu. HMD Global a afirmat că telefonul a fost furat anul trecut de Dr. Emmet “Doc” Brown şi adus înapoi cu modificări din viitor: sistemul camerei foto este furat de pe o navă extretarestră blocată pe unul dintre inelele lui Saturn. Până la urmă cine îi poate contrazice când am putut vedea ce se poate face cu tehnologia HMD Global din prezent: pocnitorile Nokia 210, Nokia 1 Plus, Nokia 3.2 şi Nokia 4.2.

2. LG continuă să mă impresioneze, sud-coreeni par complet diferiţi de japonezii de la Sony. Într-o lume atât de creativă şi diversificată, LG şochează şi lansează telefonul LG G8 ThinQ ce se poate debloca prin scanarea venelor din palmă. Într-un interviu acordat presei de specialitate, cercetătorul sud-coreean 발명의 a declarat că următorul flagship LG va integra trei tehnologii revoluţionare: senzor de scanare pentru ceara din ureche, braţ flexibil pentru scărpinat pe spate şi trimmer pentru tuns părul din nas. LG G9 ThinQ se anunţă incredibil.

1. Avenir Telecom, compania din spatele brandului Energizer, a prezentat mai multe smartphone-uri, printre care şi Energizer Power Max P18K Pop, primul telefon din lume cu baterie de 18.000 mAh. Cârcotaşii spun că aceasta este defapt prima baterie externă cu telefon încorporat.