Apple a lansat trei smartphone-uri noi: iPhone Xs, iPhone Xs Max și iPhone Xr. Cred că vânzările cele mai generoase vor fi înregistrate în dreptul lui iPhone Xr și am strucuturat motivele pe care mă bazez în această afirmație. 

  1. Este cel mai ieftin și asta în contextul în care prețurile pentru iPhone Xs și Xs Max urcă destul de mult. iPhone Xr pornește de la 850 euro în Europa, Xs de la 1150 euro, iar Xs Max de la 1250 euro. Dacă facem un calcul pe repede înainte: Xr va costa de la 3950 lei, Xs de la 5335 lei, iar Xs Max de la 5799 lei. Îl văd a fi mai ușor de împins în oferta operatorilor de telefonie mobilă etc.
  2. Specificații în linie cu iPhone Xs și Xs Max la nivel de CPU, GPU, conectivitate etc. Da, știu. Sunt sigur că o să vă legați de rezoluția ecranului. Totuși, tocmai rezoluția s-ar putea să-l ajute să ofere o autonomie cât de cât de luat în seamă. La nivel de hardware ar fi de punctat că are 1 GB RAM mai puțin, în rest mizează pe Apple A12 Bionic de tip hexa-core cu Apple GPU cu 4 nuclee etc;
  3. Mai jucăuș la nivel de variante de culoare față de mult mai serioasele Xs și Xs Max. Sunt șase variante: negru, alb, galben, roșu și coral (roșu spre galben). Prin SUA & nu numai nu se vor uita prea tare la specs, ci la cum arată smartphone-urile, iar Xr s-ar putea să-i cucerească – publicul feminin în prima linie;
  4. Poziționare mai bună ca dimensiune a ecranului – iPhone Xs Max cu 6.5 inch s-ar putea să pară prea mare, iar iPhone Xs = iPhone X cu ceva schimbări pe partea hardware, iar iPhone Xr pe 6.1 inch s-ar putea să fie tocmai ceea ce multe persoane căutau pentru un nou smartphone. Raportul display / corp este de 79%, mai slab față de ceea ce găsim pe Xs și Xs Max;
  5. Cea mai bună autonomie înregistrată de un smartphone Apple până acum. Nu am găsit capacitatea acumulatorului, dar mă uit pe datele furnizate de companie americană pe site-ul oficial. iPhone Xr = 25 de ore în convorbiri, 15 ore de internet, redare de materiale video pe conexiune Wi-Fi – 16 ore, redare audio – până la 65 ore. iPhone Xs Max cu baterie de 3300 mAh ar fi strâns 25 de ore pentru convorbiri, dar doar 13 ore pentru accesul la internet. iPhone Xs se oprește la 20 de ore de convorbiri și 12 ore la internet. Este inutil de punctat cât de importantă a ajuns a fi autonomie pe un telefon mobil.

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii. Apropo, veți rămâne uimiți cât de puține persoane pun preț pe rezoluția ecranului. Majoritatea clienților de iPhone Xr vor spune: Uite este mai ieftin și cât de multe variante de culoare, are aceleași componente ca vârfurile de gamă. Gata, îl cumpăr. :)

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.