Smartphone

În urmă cu ceva timp redactam un top cu funcțiile mici și utile. Smartphone-urile includ o multitudine de specificații la nivel de hardware & software. Unele dintre aceste funcții nu sunt puse în valoare la momentul actual.

1. Wireless charging 

Nokia-wireless-charging

Sunt multe persoane care doresc să scape de grija încărăctorului pentru smartphone, de firele aferente etc. Stiți că termenul de wireless charging este puțin neconform cu realitatea. Denumirea corectă ar fi de încărcare inductivă / inductive charging și presupune transferul de energie între două obiecte printr-un câmp electromagnetic.

Care sunt problemele în ce privește încărcarea wireless?

a. Prețul unui astfel de accesoriu ce permite wireless charging. Aș mai adăuga și disponibilitatea redusă. Costurile pornesc de la 150 – 160 lei. Samsung are un astfel de charging pad în oferta unor magazine locale.

b. Eficiența redusă a unei astfel de soluții. De cele mai multe ori suntem presați de timp și ne-am dori ca telefonul să-și reîncarce bateria cât mai rapid. În niciun caz nu-ți dorești să aștepți ore întregi.

c. Portabilitate redusă și vezi cum în cazul unui charging pad se mărește spațiul alocat din bagaj față de un încărcător normal. Plus că acum cu adoptarea standardului microUSB poți reîncărca tableta și telefonul cu același încărcător. Apple este obligată ca în Europa să adopte standardul microUSB în locul portului Lightning.

2. NFC 

NFC

NFC este acronimul de la Near Field Communication și permite transferul de informații într-un mediu securizat printr-o simplă atingere. Dețin un smartphone cu NFC de peste 2 ani de zile. Samsung GALAXY Nexus și LG Nexus 4 aveau un astfel de element de conectivitate.

Au fost câteva situații în care am folosit NFC-ul. Le pot descrie punctual. Prima dată la MWC Barcelona 2013 când puteai folosi un badge cu NFC. Coada era mult mai mică la intrările cu NFC decât la cele normale la care scanau badge-ul de presă. A două oară a fost la muzeul Antipa unde eram într-o excursie și am aflat informații suplimentare într-un mod intuitiv. A treia oară a fost când am testat o soluție ING de plată contactless. Atât.

Mai este mult până departe. Există o oarecare teamă în a face tranzacții cu smartphone-ul și a folosi potențialul NFC la maxim. Erau la modă QR code-urile la un moment dat. Acum nimeni nu mai știe nimic de ele. NFC-ul beneficiază de o explozie a smartphone-urilor și s-ar putea să aibă succes peste câțiva ani de zile.

3. Funcția de barometru

Samsung-GALAXY-Note-3 (2)

Sunt multe telefoane Android de top cu funcția de barometru. Nu am folosit acest feature niciodată. Știți că un barometru este un instrument de măsură a presiunii atmosferice și în funcție de valorile sale poți stabili dacă vremea urmează să se schimbe în perioada imediat următoare.

4. Filmare 4K 

Samsung-GALAXY-Note-3-camera-NEW

Samsung GALAXY Note 3 și LG G Flex filmează la rezoluție 4K. Și aici cunoașteți că 4K = 3840×2160 pixeli și de aceea de multe ori întâlniți notat drept 2160p. Acum să nu mă înțelegeți greșit. Nu este rău că filmează la rezoluție 4K. Sunt curios doar unde poți vedea un astfel de clip la rezoluția nativă. Știu că un anumit producător a lansat monitoare 4K, dar prețurile sunt situate la peste 20.000 de lei.

Ai 4K pe smartphone, dar nu ai pe ce să vezi conținutul respectiv la rezoluția respectivă și în cel mai bun caz îl redai pe un display FHD / 1920×1080 pixeli.

5. Stylus 

Samsung-GALAXY-Note-3 (9)

Aici este cu dus și întors. Sunt conștient că stylusul are un caracter practic pentru cei care vor un plus de precizie în realizarea a diverse sarcini pe smartphone. Samsung GALAXY Note 3 are un astfel de stylus integrat în carcasă, întreaga serie Note are un astfel de micuț gadget încorporat. Au colaborat și cu dezvoltatori de aplicații.

Ideea mea este alta. Nu am simțit nevoia să folosesc stylus-ul, în afară de momentul în care testam phabletul pentru review și trebuia să punctez impresiile lăsate. L-am lăsat în locașul său din carcasă și nu l-am mai scos de acolo.

Ce funcții le considerați inutile pe smartphone?

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.