Google Maps presupun că este cea mai folosită aplicație de navigație la nivel global. Asta și pentru că este una dintre cele mai bune.

Google nu bate pasul pe loc și a pregătit mai multe noutăți, de la Immersive View pe care-l vom descoperi în din ce în ce mai multe orașe și până la parte de căutare ce încetul cu încetul seamănă mai mult cu…, căutarea propriu-zisă.

🔺Stații de încărcare pentru automobile electrice în Google Maps

 

În Google Maps vom găsi informații despre stațiile de încărcare pentru vehicule electrice. Mi se pare util, mai ales în orașe mari precum Bucureștiul. De fapt, este util oriunde sunt mai multe automobile cu această propulsie. Nu doar că vor fi arătate stațiile, dar vor fi oferite și alte date. Gen, ultima dată când stația a fost folosită, dar și date legate de compatibilitatea cu automobilul tău (stație de încărcare rapidă, medie sau lentă).

🔺Immersive View aduce detalii legate de vreme + trafic în timp real

Immersive View îți permite să previzualizezi traseul pe care urmează să-l parcurgi, stradă cu stradă , inclusiv cu trafic simulat și vreme. Aici spune Google că a folosit AI. Au și deschis această opțiune pentru dezvoltatori interesați să-i extindă funcționalitatea. Datele despre trafic țin cont de informațiile acumulate de-a lungul timpului și se aplică un algoritm predictiv.

🔺Vei putea pune întrebări și primești răspunsuri detaliate ce te ajută în descoperirea de lucruri noi și planificarea călătoriei

Căutarea este revizuită și devine ceva mai contextuală, cu informații mai detaliate. Google și-a propus ca de aici să pornești în a căuta experiențe noi, locuri etc. Și aici intervine AI-ul ce va analiza miliarde fotografii în a descoperi ce-și dorește utilizatorul. Vei putea insera întrebări precum în căutarea Google, iar în Google Maps vei avea rezultate ce țin cont de afaceri locale, rezultate bazate pe analiză în real-time a fotografiilor făcute de către utilizatori. Este un fel de AI generativ ce include fotografii aeriene, imagini de pe stradă și de la interior etc.

🔺Lens in Maps pentru a afla mai multe detalii despre locurile din imediata apropiere

Lens în Maps este un rebranding al Search with Live View. Poți să folosești telefonul pe post de instrument AR și să afli detalii despre orice loc din proximitate. Sunt peste 50 de orașe în care Lens in Maps a devenit funcțional, iar altele vor fi adăugate în viitor.

🔺Noua interfață oferă detalii legate de linia de ieșire de pe autostradă

Navigația în Google Maps primește o interfață actualizată. Sunt culori noi, clădiri mai realiste, dar și detalii mai bune pentru ieșirile și intrările pe autostradă. Este o listă de 12 țări în care debutează inițial. Și informațiile despre limita de viteză vor fi disponibile în 20 de țări noi.

Mi se pare pună întrebarea de la sfârșit de articol TheVerge.

Sursa: Blog.google.com

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.