Seria Mate de la Huawei are o țintă pe care compania chineză nu o recunoaște în mod expres: segmentul business. Huawei Mate 20 Pro aș spune că este o alegere inspirată în această nișă.
Din start sunt câteva puncte PRO:
- designul – eleganță, atenție maximă la detalii + finisare premium, unul dintre cele mai frumoase telefoane mobile lansate în 2018;
- ecran excelent – OLED de 6.39 inch cu rezoluție mare – 3120×1440 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 5, compatibil HDR10 și DCI-P3, certificare IP68 în ce privește rezistența la contactul cu apa și praful, 538 ppi;
- hardware excelent – primul chipset din universul Android pe 7nm cu matrice neurală din generația a 2-a;
- cameră foto – printre cele mai bune oferte la momentul actual;
- baterie de 4200 mAh ce oferă autonomie bună.
Totuși, haideți să descoperim împreună care sunt cele 5 funcții utile aduse de către Huawei Mate 20 Pro, funcții ce-l recomandă în mediul business.
-
Easy Projection sau cum activezi Desktop Mode pe Huawei Mate 20 Pro fără cabluri;
Desktop Mode-ul în cazul lui Huawei Mate 20 Pro poate fi activat fără a necesita un cablu. Mai întâi să precizez ce înseamnă Desktop Mode, interfață emulată pe un monitor sau TV ce permite folosirea unui maus și a unei tastaturii, iar telefonul se transformă ad-hoc în PC. Ai acces la fișiere, aplicații etc.
Easy Projection merge a fi activat din Setări / Wireless projection, iar acolo căutați televizorul sau monitorul (obligatoriu să permită funcția Miracast). Alegi între cele două opțiuni: Desktop – asemănător cu ceea ce primești pe un PC sau Phone – ecranul telefonului este adus pe televizor. Când se alege opțiunea Desktop, ecranul de 6.39 inch se transformă într-un touchpad generos.
Este o funcție ce permite lui Huawei Mate 20 Pro să impresioneze la capitolul polivalență. Nu doar că ai un telefon performant, dar la nevoie se transformă și în PC, chiar fără cabluri care să faciliteze conexiunea cu un monitor sau televizor. Este și păcat ca toată puterea de procesare să rămână doar într-un smartphone și cumva să nu se găsească o metodă prin care să iasă din această cutumă.
-
Huawei Share + Huawei Beam;
Huawei Share permite transferul între fișiere între smartphone și PC sau Mac în mod wireless. Trebuie doar ca ambele terminale să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi, să fie activat Huawei Share și Computer Share și voila. Prin această metodă se scapă din nou de cabluri. Această funcție permite și printarea de documente în mod wireless. Smartphone-ul și imprimanta să fie conectate la aceeași rețea de internet sau direct prin Wi-Fi Direct. Pe telefon alegi ce dorești să printezi, accesezi Share / Huawei Share și aștepți ca imprimanta să apară în opțiuni & gata.
Huawei Beam este dezvoltat pe Android Beam și permite trimiterea de conținut prin NFC. Trebuie doar ca funcția să fie activă, cele două terminale să fie spate în spate, iar pe unul din ele să fie setat ceea ce urmează a fi trimis.
Sunt metode suplimentare ce ajută la transferul de conținut. Într-un business nu trebuie să fii limitat din acest punct de vedere, iar Huawei iese în față cu multiple opțiuni spre a trimite contentul de pe telefon spre PC, Mac sau alte terminale.
-
O aplicație, două conturi;
Util pentru cei ce doresc să managerieze două conturi de WhatsApp sau Facebook etc. Pe Huawei Mate 20 Pro este suficient să intri în Setări / Aplicații / Aplicație geamănă, alegi ce vrei să dublezi și gata, apare pe desktop.
-
Seiful parolelor, spațiul privat și seif fișiere;
Huawei și-a propus să livreze aplicații care să ajute în protejarea fișierelor, dar și în gestionarea parolelor salvate pe dispozitiv. Spațiul privat te ajută să ai două telefoane în unul. Activezi Spațiu Privat și îl poți accesa diferit de telefonul principal, cu ghilimelele de rigoare. Să zicem că folosești amprenta de la unul dintre degete pentru telefon și alta pentru spațiu privat. Într-o locație ai anumite aplicații și jocuri, în a doua îți poți seta un alt conținut. Este o altă funcție cu adevărat utilă în mediul business.
Seiful parolelor ajută în salvarea de parole și te scutește de momentele în care uiți cu ce trebuie să te loghez, parolele fiind păstrate în mod criptat, un plus de siguranță din acest punct de vedere.
Seif fișiere este un Private Folder de la rivalul sud-coreean. Ai fișiere pe care le ții separat, departe de privirile curioșilor. Și aici este un element distinctiv de securitate, setezi cum dorești să protejezi suplimentar calea de accesa spre seiful de fișiere.
-
Huawei Mate 20 Pro este parte a Android Enterprise de la Google;
Google și Huawei au colaborat îndeaproape spre a-l face pe Huawei Mate 20 Pro parte a Android Enterprise, inițiativa prin care compania americană îi ajută pe producători de dispozitive Android să-și transforme produsele astfel încât să fie excelente în mediul enterprise.
Ce înseamnă asta?
EMUI 9 dezvoltat pe Android 9 Pie a fost realizat astfel încât să puncteze la partea de securitate, AI, capacitatea de a folosi recunoașterea fcială pentru a autentifica achiziții din Google Play, HDR + performanță mai bună în YouTube. Sunt tot felul de elemente îmbunătățite și s-ar putea la un moment dat să fac un articol distinct pe această temă.