Accesorii inteligente

De curând am avut câteva probleme cu CD Player-ul de pe maşină (antic de altfel) şi a trebuit să mă reorientez către unul nou. Desigur, cum vremea CD-urilor a apus de mult, m-am orientat către un Mp3 Player auto care să îmi permită utilizarea de stick-uri USB, card-uri SD sau chiar a propriului telefon prin ieşire auxiliară. Realizând acest schimb a player-ului auto, m-am gândit că poate ar ajuta să fac un top 5 al gadget-urilor utile pe oricare maşină.

Înainte de a purcede la drum, menţionez că nu sunt un expert auto, astfel că cele 5 gadget-uri pe care le voi prezenta în continuare sunt cele pe care eu le-am găsit utile:

Locul 5: Car kit bluetooth

În condiţiile în care Art.36 din codul rutier interzice utilizarea telefoanelor mobile în timpul rulării unui autovehicul, acest car kit bluetooth este excelent pentru cei care vorbesc des şi majoritatea timpului şi-o petrec în maşină. Acesta car kit bluetooth se conectează la telefoanele mobile cu bluetooth şi astfel poţi comunica cu cel de la „capătul firului” fără a fi nevoie să îţi ţii telefonul la ureche (există de asemenea şi varianta achiziţionării unei căşti bluetooth).

Car Kit Bluetooth

Locul 4: Cameră auto DVR

O cameră video pe bordul maşinii este foarte utilă în captarea diferitelor evenimente din trafic. Nu este un must have, dar personal mi-as monta aşa ceva doar ca precauţie pentru acele momente mai puţin dorite de şoferi.

camera dvr

Locul 3: Cameră marşarier

Pentru cei care nu se orientează foarte bine când dau cu spatele sau când parchează, o cameră marşarier ar fi excelentă deoarece i-ar ajuta foarte mult în acele momente dificile. Piaţa oferă numeroase variante, iar instalarea acesteia se face destul de uşor.

camera marsarier

Locul 2: Mp3 Player auto

Mă gândesc că gadget-ul ce îţi permite ascultarea de muzică în maşină este prezent sub mai multe forme: CD Player auto, DVD Player auto, Mp3 Player auto, modulator FM etc. Personal recomand un Mp3 Player cu conectivitate completă (USB, card SD, ieşire auxiliară etc.) deoarece îţi oferă diversitate şi îţi câştigă spaţiu (comparativ cu modulator FM). De asemenea, aveţi nevoie şi de boxe care să îşi facă datoria cu prisosinţă.

mp3player

Locul 1: Navigaţie GPS

Acest gadget nu este necesar dacă deţii un smartphone capabil şi o conexiune la internet via 3G/4G cu acoperire bună, deoarece Google Map este un camarad de nădejde. Există de asemenea posibilitatea utilizării harţilor offline. Dacă nu deţii un smartphone, atunci ai nevoie de un GPS clasic deoarece te va ajuta întotdeauna să nu te rătăceşti. Nu uita să îi faci update-ul de soft permanent.

gps

Personal văd aceste 5 gadget-uri necesare pe maşina oricărui şofer. Vă aştept în secţiunea de comentarii şi cu alte propuneri de device-uri utile.