Arhiva-Opinii

Ştim cu toţii că perioada imediat următoare este una foarte activă din punct de vedere al cheltuielor. Aici mă refer atât la cele necesare pentru a avea o masă îmbelşugată de sărbători, atât la cumpărarea şi împodobirea bradului, dar mai ales la achiziţionarea de cadouri pentru cei dragi. Cum şi eu, la fel ca toată lumea, sunt pus în această ipostază, m-am gândit la o serie de 5 gadgeturi mai mult sau mai puţin scumpe (eu am pus o limită medie de 200 euro), cu ajutorul cărora să îi surprindem pe cei dragi în frumoasele zile pe care le vom petrece împreună. Înainte de a începe prezentarea celor 5 gadgeturi, menţionez că acest top este unul SUBIECTIV şi nu am de gând să mulţumesc pe toată lumea. Sunt absolut sigur că există şi alte variante, dar acestea sunt preferinţele mele.

Locul 5: Mp4 Player Sony NWZE474L – preţ 419,99 lei

Cel mai ieftin gadget din lista realizată de mine este acest Mp4 Player Sony. Este un Mp4 Player de calitate, cu un sunet clar obţinut cu ajutorul tehnologiei Clear Audio şi bass puternic care merită fiecare banuţ. Are şi multe alte facilităţi pe lângă clasicul ascultat de muzică şi aici putem vorbi despre numeroase jocuri preinstalate sau aplicaţii de tipul karaoke. Preţul este destul de ridicat, de aceea dacă doriţi să achiziţionaţi un Mp3 sau Mp4 Player pentru a-l face cadou, aveţi o gamă largă de produse de unde alege.

Locul 4: Consola Microsoft Xbox 360, 4GB – preţ 849,99 lei

Această consolă nu cred ca mai are nevoie de prezentare. Ştim cu toţii pentru ce e făcută şi ce avantaje îţi oferă. Problema acestei variante alese de mine este cea a memorie de doar 4 GB, dar aceasta se poate rezolva cu un hard-disk separat sau chiar prin cumpărarea variantei de 250 GB care este puţin mai scumpă. De asemenea, consola este compatibilă şi cu tehnologia Microsoft Kinect, prin care orice joc devine o adevărată aventură.

Locul 3: Espressor Krups Creativa+ KP2606 – preţ 487,49 lei

Personal, nu aş fi introdus acest gadget în acest top, dar persoanele de sex feminin din viaţa mea doresc aşa ceva. Multe doamne/domnişoare cu care am discutat despre un espressor la modul general, au fost mai mult decât încântate să aibă aşa ceva în propria bucătărie. Până la urmă cine nu ar vrea să îşi facă propriile băuturi pe bază de cafea (sau nu) acasă? Eu am ales acest espressor pentru top, însă există numeroase variante de unde alege. În final menţionez celor ce doresc să achiziţioneze aşa ceva, faptul că pentru a prepara băutura, au nevoie de nişte capsule speciale care nu sunt nici ieftine şi nici uşor de procurat. Decizia vă aparţine.

Locul 2: Tableta E-BODA Supreme X80 – preţ 639,99 lei

Era clar că nu putea să lipsească din acest top un gadget despre care tot scriem pe gadget.ro şi aici mă refer la o tabletă. Piaţa este plină de modele mai mult sau mai puţin cunoscute, însă eu m-am oprit la modelul de 8 inch cu procesor dual-core al celor de la E-Boda. Personal, nu sunt adeptul tabletelor de 7 inch care mi se pare totuşi prea mici, iar cele de 10 inch sau 9,7 nu se încadrau în preţul stabilit de mine (erau ceva variante, dar erau prea învechite din punct de vedere hardware). Aşa că acest model este unul foarte bun. Oferă cam tot ce ai nevoie de la o tabletă: hardware puternic, design modern, materiale robuste şi un preţ foarte avantajos. O alternativă la acest model este şi tableta celor de la Allview, Alldro 2 Speed DUO SuperSlim, o tabletă la fel de bună, cu un preţ uşor mai ridicat.

Locul 1: Smartphone-ul LG Optimus L7 – preţ 869,99 lei

Dacă ai prieteni şi rude care nu au smartphone, e timpul să îşi achiziţioneze unul (sau să le faceţi cadou unul). În ziua de astăzi zicala „telefonul este făcut doar pentru vorbit” este depăşită, dacă nu chiar fără sens. Un smartphone îţi oferă mobilitate, îţi câştigă timp, îţi oferă informaţie şi te ajută să îţi petreci timpul într-un mod mult mai interactiv decât îl făceai înainte. De aceea, un smartphone este mai mult decât bine venit pentru a-l oferi drept cadou unor persoane dragi. Am ales modelul LG Optimus L7 deoarece are un display generos, un hardware bunicel şi pentru că se încadra în preţul stabilit la început. O alternativă mai ieftină, ar fi smartphone-ul Allview P5 Mini care costă 549,99 lei, iar o alternativă mai scumpă ar fi…..prea multe ca să le enumăr. Dacă aveţi mai mulţi bani, căutaţi un smartphone cu minim procesor dual-core, display de cel puţin 4 inch (un Super AMOLED de preferat), cel puţin 1 GB de RAM, 8 GB memorie internă (plus suport pentru card microSD de preferat), cameră de 5 megapixeli şi o versiune cât mai nouă de software ( Android 4.0 ICS sau 4.1 Jelly Bean, Windows Phone 8 sau iOS 6).

Preţurile au fost luate de pe site-ul eMag.ro, de aceea pe alte site-uri puteţi găsi preţuri mai mici sau mai mari (daţi un search pe Google, vedeţi ce iese).