Mâine dimineață vor fi – 6 grade Celsius. Sunt valori termice cumva normale pentru această perioadă și m-am gândit că ar fi interesant de realizat un articol cu gadgeturi utile pe timp de vreme rece.
Prin 2017 am realizat un articol similar.
1. Mănuși cu touch de la Reusch;
Reusch sunt cunoscuți pentru calitatea produselor pe care-și pun brandul. Au un cuvânt important de spus pe piața de accesorii moto, dar și în ce privește sporturile de iarnă. De aici și așteptările mele ridicate față de mănușile aflate pe linkul de mai sus. Folosesc o tehnologie patentată ce ajută în a opera smartphone-ul. Știu că unele modele au mod dedicat spre a fi folosit cu mănuși, dar aș spune că nu se compară ca și feeling cu setul mai sus amintit.
2. Cameră cu termoviziune pentru telefoane mobile pe USB type-C;
Vrei să studiezi pe unde pierzi căldură în locuință? Camera Flir One Pro îți aduce informații în acest sens. Poți vedea cum funcționează răcirea pe smartphone sau notebook etc. Este un accesoriu pentru profesioniști, dar am curajul să spun că și pentru entuziaști. Mă gândeam la un moment dat să cumpăr o astfel de extensie pentru telefonul mobil spre a prezenta exact ce spuneam în a treia propoziție. Ar fi util?
3. Căciulă cu bluetooth, microfon și lanternă;
Nici fesul nu mai este ca pe vremuri și primește bluetooth, microfon și lanternă. Îmi place cum este descrisă: căciulă de tip 2-in-1. :) Lanterna are 4 LED-uri, modulul de bluetooth și lanternă este reîncărcabil. Când îl speli, poți scoate modulul spre a preîntâmpina diverse probleme legate de contactul cu apa în mod prelungit. Prin bluetooth și controalele din lateral poți să controlezi muzica de pe smartphone-ul ținut la loc sigur pe vreme rea.
Este destul de scump și se adresează celor ce fac sporturi de iarnă la nivel intensiv. Este fabricat din fibră de carbon, iar temperatura poate fi reglată din telecomandă. Bateria este de 1800 mAh, elementul de încălzire de 2.22W, autonomie oferită de 3 ore în modul Hi, 5 ore pe mediu și 10 ore pe low. Cântărește 220 gr. Aș spune că se adresează celor ce fac ski în regim intensiv, în zone cu temperaturi cu adevărat scăzute.
5. Aerotermă și ventilator fără elice cu jet focus de la DYSON;
Toată tehnologia stă în faptul că poți direcționa fluxul de aer, dar mai ales că lipsește o elice. La 58 dB nu mi se pare a fi așa zgomotos. Această aerotermă ce joacă și rol de ventilator se folosește de efectul Coandă descoperit de către un savant român (aerul este atras în interior pe la bază printr-o fantă de 2.5mm, se creează un jet circular de aer ce trece peste o rampă cu profil de aripă de avion și astfel îi stabilește direcția).
Lista poate fi extinsă în rubrica de comentarii.