În urmă cu câteva zile am participat la o sesiune Samsung dedicată smart TV-urilor. Darius a venit cu primele impresii de la Frankfurt pe aici.

Pentru aproximativ 1 oră am văzut mai multe smart TV-uri din categoria premium, de la cele mai noi televizoare cu paneluri QLED și până la OLED-urile companiei sud-coreene.

Samsung ne-a oferit posibilitatea în a experimenta utilizarea noilor smart TV-uri din gamă

Bogdan Marius este Head of Product Management TV / AV pe România și Bulgaria în cadrul Samsung Electronics și ne-a prezentat 5 motive pentru care să alegeți un smart TV în generație 2023.

Cele 5 motive sunt:

📺 Tehnologia Neo QLED ce a ajuns să ofere o experiență de vizionare fără compromis. Nanocristalele promite 100% volum de culoare, iar din 2023 sunt validate de către Pantone pentru acuratețea culorilor și redarea nuanțelor pielii.

📺 Controlul de lumină realizat de către panelurile Samsung. Quantum Matrix Pro este tehnologia din spatele mini LED-urilor de dimensiuni reduse ce iluminează panelul, iar de aici reiese un control precis al luminii. Se adaugă și procesarea pe 14 biți.

O parte dintre difuzorele unui smart TV Samsung în ediție 2023

📺 Calitatea sunetului ce dispune de certificare Dolby Atmos. Sunt canale dedicate pe smart TV, de aici reiese un Dolby Atmos real și doar prin intermediul televizorului. Bineînțeles, conectarea cu un soundbar dedicat reiese un sunet la calitate superioară;

📺 Funcțiile concepute pentru gaming (conectezi PC-ul sau consolă de ultimă generație, dar Samsung s-a gândit și la cloud gaming pe actuala generație de smart TV-uri);

Observați cât de subțire este un OLED Samsung 2023

📺 Posibilitatea de a transforma smart TV-ul în hub pentru dispozitive IoT. Samsung face parte alături de mai mulți producători dintr-o alianță ce și-a propus să transforme televizorul în hub, de aici să controlezi diferite electronice din locuință.

O să testăm smart TV-urile Samsung, iar mai multe impresii și teste veți descoperi în materiale dedicate.

Clipul de mai sus și imaginile din galerie sunt realizate cu Samsung Galaxy S23 Ultra:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.