Am ales 5 produse din oferta curentă a eMAG. Veți găsi un combo cu smartphone + brățară de fitness, mașină de spălat rufe de la Samsung la care puteți folosi și un voucher din programul Rabla pentru electrocasnice, ladă frigorifică auto etc.

O să fac o scurtă introducere. A început programul Rabla pentru electrocasnice, iar raportul cerere / ofertă a ajuns a fi disproporționat și ce credeți că s-a întâmplat cu prețurile la electrocasnice în genul frigidere, combine frigorifice etc?

Da, au crescut. Voucherul de 400 lei din Rabla abia dacă le aduce la costurile afișate înainte. Mi se pare că statul nu are pârghii suficiente spre a preveni astfel de întâmplări. În sensul în care bonusul oferit în Rabla este pierdut și un mare câștig pentru clientul final nu este. Mă rog, schimbă un electrocasnic vechi și cam atât.

1. Mașină de spălat vase încorporabilă Bosch – 2199 lei;

Dacă îmi amintesc corect, mașinile de spălat vase sunt o noutate în ce privește introducerea în programul Rabla pentru electrocasnice. O astfel de mașină trebuie să fie încorporabilă spre a fi ascunsă în mobila de bucătărie. Mi se pare că încetul cu încetul ajunge a intra și în bucătăriile românești, prin SUA și alte țări civilizate a intra în ordinea curentă de ani și ani de zile. Bineînțeles, un dac 100% nu acceptă așa ceva și în continuare merge cu hainele la râu și consideră că este o blasfemie să achiziționezi o mașină de spălat vase.

M-am uitat pe Istoric-prețuri și pe Price.ro, iar modelul Bosch de mai sus aș spune că este adus la un preț corect. Nu este unul de-a dreptul spectaculos, nu este un produs ieftin, dar plătești brandul, fiabilitatea, funcțiile încorporat etc.

2. Combină frigorifică Bosch KGV362LEA – 1839 lei;

Și aici aș recomanda a se merge cumva la siguranță. Da, deja cred că mă vor da afară din orășelul meu pentru că nu am pus ca recomandare o combină frigorifică Arctic. Are multă tehnologie și cel puțin teoretic, oferă fiabilitate ridicată. Poate fi aplicat un voucher din programul Rabla spre a-l face și mai atractiv.

Îmi amintesc că am verificat prețul. Este ok, nu impresionează pentru că fix ce am scris mai sus.

3. Mașină de spălat rufe Samsung – 1799.99 lei;

Nu știu care este istoricul vostru cu Samsung pe electrocasnice. Am auzit și bune și mai puțin bune. Mașina de spălat de mai sus este recomandat pentru o familie cu 3 – 4 persoane, are o sumă de tehnologii încorporate și un design aparte ce o încadrează într-o locuință modernă ce pune preț și pe acest aspect (probabil, cel mai puțin important când alegi o mașină de spălat). De fapt, cred că la design majoritatea se opresc la dimensiuni, să vadă dacă intră în baie sau în spațiul dedicat.

4. Ladă frigorifică auto Orion EC-45 – 419.99 lei;

A venit căldura, încep excursiile cu prieteni, grătarele, campingul la mare sau la munte etc. Mi se pare că o ladă precum cea de mai sus este la fix, mai ales că îndeplinește două funcții: răcește, dar și încălzește. Menține o temperatură cu 10 – 15 grade sub temperatura ambientală și se alimentează la priză normală sau auto.

Are o capacitate de 45 litri și îți ține berea la o temperatură decentă (bineînțeles, nu doar asta :)).

5. Xiaomi Redmi Note 9 cu Xiaomi Mi Band 5 – 699.99 lei;

Mi se pare un combo la preț ok. Este Redmi Note 9 cu 4 GB RAM și 128 GB stocare, iar Mi Band 5 este una dintre cele mai bune brățări de fitness ca raport preț / specificații / experiență de utilizare.

Redmi Note 9 are un display IPS cu rezoluție FHD+, cameră principală cu 4 senzori (wide, ultrawide, macro și adâncime de câmp), Wi-Fi ac + bluetooth 5.0, procesor MediaTek optimizat pentru gaming, cititor de amprentă în partea spate, NFC + port infraroșu, baterie de 5020 mA cu încărcare la 18W, protecție Corning Gorilla Glass 5 în partea frontală etc.

Secțiunea de comentarii este deschisă și puteți veni oricând cu oferte mai bune din online-ul românesc și nu numai. Legat de Rabla pentru electrocasnice sunt curios să observ ce se va întâmpla cu prețurile la laptopuri și tablete când se ajunge în această zonă. La electrocasnice am remarcat un pattern. Înțeleg presiunea pusă pe stocuri, agitația ce se realizează de la mii și mii de persoane ce s-au ales cu un voucher pe care caută febril să-l folosească, dar pe de altă parte este fix efectul voucherului de vacanță. Prețurile cresc de acoperă beneficiul adus de voucher, chiar se ajunge să fie un preț mai prost ca înainte de deschiderea programului. Aproape că aș recomanda să așteptați să treacă acest mic uragan. S-ar putea să prindeți oferte mai bune.

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.