Am ales 5 produse din oferta celui mai mare magazin online românesc. Sunt dispozitive ce impresionează prin funcțiile integrate și în listă veți găsi două smartphone-uri (mid-range cu veleități premium de la Sony, un vârf de gamă de la Samsung), propunerea Sony pe segmentul smart TV-urilor de top, MacBook Air de 13 inch ajuns la un preț atractiv etc.

1. MacBook Air 13 – 3599 lei;

Da. Este generația mai veche și este cumva greu să-l mai recomanzi când a apărut MacBook Air 13 cu Apple M1, dar prețul mi se pare bun (diferență de 1100 lei). Dacă ești în căutare de ultraportabil cu autonomie bună, îți dorești MacOS și ești constrâns ca buget, MacBook-ul din linkul de mai sus mi se pare a fi o alegere inspirată.

Este modelul de 13.3 inch ce oferă autonomie de până la 9 ore, Intel Core i5 de tip dual-core la 1.8 GHz și urcă la maxim 2.9 GHz, 8 GB RAM și SSD de 128 GB, Wi-Fi ac și Mini DisplayPort, cititor de carduri SD, 1.35 kg și dimensiuni de 325 x 227 x 3 – 17 mm.

M-am uitat pe Istoric-prețuri și nu l-am găsit listat pe alte site-uri sub 3899 lei, iar de-a lungul timpului nu am remarcat să mai fi fost adus în această zonă (3600 lei). Mi se pare a fi o alternativă la ultraportabilele cu Windows din zona entry.

2. Soundbar Samsung cu Dolby și DTS, 360W – 1099 lei;

La același preț îl găsiți și la evoMAG, Altex, Flanco, AVStore etc.

Dacă vrei un plus de sunet de la smart TV, un soundbar dedicat este o alegere inspirată. Modelul de față dispune de Dolby Surround și DTS, putere de 360W, ieșire 5.1. În software veți găsi Game Mode, Acoustic Beam, Adaptive Sound Mode etc.

Sunt sigur că va completa un smart TV Samsung într-un mare fel și va completa experiența de vizionare a clipurilor și filmelor favorite.

3. Sony Xperia 10 III – 1999 lei;

Care sunt punctele PRO pentru Sony Xperia 10 III în segmentul mid-range?

Da. Este concurență acerbă în segmentul smartphone-urilor cu preț de până în 2000 lei. În opinia mea sunt câteva puncte PRO pentru Xperia 10 III și m-aș referi la dimensiunile compacte (smartphone cu display de 6 inch), display-ul OLED cu HDR și protecție Corning Gorilla Glass 6, certificarea IP68 în ce privește contactul cu apa și praful, difuzoarele stereo frontale, USB Type-C 3.1, camera cu senzor wide, ultrawide și tele (cele trei situații de utilizare cel mai des întâlnite).

Lipsește OIS pe măcar unul dintre senzori (ceea ce Samsung oferă la Galaxy A52).

Se află în etapa de precomandă și observ că eMAG nu oferă setul de căști pe care Orange îl aduce alături de acest smartphone.

4. Pachet subwoofer și amplificator Alpine – 644.99 lei;

Și aici trebuie să fac o mică notă personală. Pe Chevrolet Cruze am un amplificator Alpine, subwoofer activ Focal și boxe Hertz. De fapt, trebuia să mă opresc la boxele Hertz și gata. Mă rog, nu am făcut treaba până la capăt. Sunetul este trădat de ce oferă automobilul prin player-ul integrat, aș fi putut monta ce a testat Darius pe aici, iar pentru un sunet mai bun trebuia făcut și o insonorizare corespunzătoare în ușile automobilului, cât și în portbagaj.

Alpine este un nume de referință în industrie, mai ales pe segmentul de produse abordabile ca preț. Îmi amintesc la Skoda Octavia când am trecut de la player-ul Sony la cel Alpine, erau sunete din melodii pe care la Sony nici nu le remarcam de bass-ul mult prea pronunțat. Acolo aveam difuzoare MTX (alt brand ce impresionează la raportul preț / specificații).

Apropo, nu ascult niciodată cu muzica la volum maxim (de la 0 – 60, mereu este între 10 – 20, maxim uneori să ajung pe la 25). Da, un subwoofer ocupă spațiu și nu adună un mare plus față de difuzoarele automobilului, iar dacă circuli cu cineva în partea spate s-ar putea să-i deranjeze. Totuși, dacă vrei să ai un bass adânc și să îți aloci câteva momente în care ești singur și să asculți muzică un pic mai tare față de cum asculți acasă etc, ar putea fi o alegere plăcută.

5. Samsung Galaxy S21 Plus – 3669 lei;

Dacă ești în căutarea unui smartphone premium cu Android și vrei să mergi la siguranță, Galaxy S21 Plus mi se pare a fi una dintre cele mai inspirate alegeri în 2021.

Puteți parcurge recenzia fratelui mai mic, Galaxy S21 5G. Multe elemente de acolo se potrivesc și la S21 Plus 5G (hardware & software).

Bonus: Noile smart TV-uri Sony pe 2021 cu Android TV au ajuns în oferta eMAG. Dacă sunteți în căutarea unei alternative la QLED-urile Samsung. :)