Astăzi particip la un eveniment al ASUS ce are loc ca preambul înainte de IFA Berlin 2022. Va fi vorba despre dispozitive pliabile, dar pe nișa notebook-urilor, mai multe detalii vor sosi în această seară. Pentru lista de dispozitive descrisă în rândurile următoare am apelat și la secțiunea de favorite din contul eMAG (scaun + birou reglabil pe înălțime).
1. Desktop PC ASUS de gaming cu grafică NVIDIA GeForce RTX 3060 de 12 GB;
Dacă ar fi să achiziționez un desktop PC gata configurat m-aș oprit la o configurație în genul lui ASUS ROG Strix G10DK. Punctele sale pro sunt:
- procesorul AMD Ryzen 7 5800X de tip octa-core la 3.8 GHz ce urcă cu Turbo Boost la 4.7 GHz – dezvoltat pe 7nm și cu cache de 36 MB;
- placa grafică dedicată NVIDIA GeForce RTX 3060 cu 12 GB GDDR6;
- posibilitatea de a primi până la 64 GB memorie RAM, 16 GB sunt preinstalați. Aș nota și stocarea cu SSD de 512 GB și HDD de 1 TB;
- conectivitatea asigurată de rețea gigabit pe fir, HDMI, 2 x USB 3.2 Gen2 Tip-A, 4 x USB 3.2 Gen1 Tip-A, 3 x jack de 3.5 mm, 4 x SATA, 1 x M.2, 1 x PCIe 3.0 x1, 1 X PCIe 4.0 x16, 3 x DisplayPort și 1 x HDMI de la placa grafică etc.
2. Monitor gaming curbat Samsung Odyssey de 34 inci;
Alături de configurația de desktop PC de gaming menționată mai sus merge și un monitor pe măsură spre a te bucura de jocuri, editare foto și video în condiții cât mai bune. M-am oprit asupra lui Samsung Odyssey de 34 inci. Este un monitor curbat cu rezoluție 3440 x 1440 pixeli, rată de refresh la 165Hz, timp de răspuns de 1 ms, HDR10, HDMI + DisplayPort pe partea de conectivitate. Există și compatibilitate cu AMD FreeSync Premium. Lipsește G-Sync de la NVIDIA.
3. Birou reglabil pe înălțime;
După a două operație la spate în 2 ani și jumătate, am pus 2 obiecte pe lista de achiziție până la sfârșit de an. Mă refer la un birou reglabil pe înălțime, dar și la un scaun ergonomic. Cel mai probabil voi cumpăra unul precum cel de mai sus, dar pe alte dimensiuni – Lxl cu 180 x 80 cm și în combo-ul de culori de mai sus (ar fi și opțiunea de a alege un blat alb).
Una dintre funcțiile pe care le apreciez este faptul că dispune de memorie pentru poziții și așa faci o trecere rapidă între modul de lucru așezat pe scaun sau în picioare.
4. Scaun ergonomic;
Am urmărit o sumedenie de review-uri pe YouTube, iar modelul de mai sus este considerat de majoritatea un best-buy pe segmentul de scaune ergonomice. L-aș cumpăra și cu sezut pentru picioare, dar și cu o poliță pe care poți aduce o tastatură sau mouse.
Îl puteți achiziția printr-un alt distribuitor de aici. Costă chiar și cu 500 lei mai puțin. Nu știu dacă este oferită garanția extinsă (4 ani), cred că transportul este cumva inclus.
Unul dintre marele puncte PRO ale unui scaun precum cel mai sus este dat de suportul lombar reglabil. Un alt element interesant este dat de posibilitatea de a regla scaunul astfel încât să-ți vină cumva fixat pe spate și când stai aplecat cumva în față.
Cu această ocazie am descoperit lumea review-urilor din dot com legate de scaune de birou. Sunt canale de YouTube specializate, nu aș fi crezut că este o nișă așa mare. În România am circulat prin ceva birouri cu renume, iar scaunele nu erau cine știe ce. În afară există interes din partea celor ce lucrează multe ore așezați pe scaun, știu că joacă un rol important și scaunul, iar companiile încearcă să-i mulțumească, să le ofere un plus de confort din acest punct de vedere.
5. Tablou hexagonal cu licheni stabilizați;
Cred că o să cumpăr 1, 2, 3 tablouri de genul. Nu au nevoie de întreținere, trebuie doar să nu fie în bătaia directă a razelor de soare. Plus că ajută la obținerea unui aer mai bun la interior. Nu au preț mare și găsiți tot felul de forme prin oferta sellerilor din eMAG Marketplace.
Acest articol conține linkuri de afiliere, iar comenzile plasate ne pot aduce un comision de 1% din valoarea fără TVA a produsului comandat.