Am selectat 5 produse din oferta celui mai mare magazin online autohton. O să găsiți un laptop de gaming din sectorul entry spre mid-range, un smartphone Sony cu preț actualizat, un player auto JVC pentru cei doresc să aducă Android Auto și CarPlay într-un automobil mai vechi etc.

1. Sony Xperia 5 II cu 8 GB RAM și 128 GB stocare – 3299 lei;

Sony Xperia 5 II

A fost testat de către Darius, iar toate impresiile formate le găsiți în review. La 3299 lei îl aduce și Altex, aș spune că avem un cost de comercializare recomandat de către producător. Nici la 3299 lei nu este cel mai bun smartphone ca raport preț / specificații, dar cine îl cumpără este mai degrabă fan al Sony și caută altceva față de ceea ce oferă companiile chinezești pe Android sau Samsung. Aș spune că avem și puțină nostalgie la mijloc. Totuși, Sony Xperia 5 II are destule puncte PRO de partea sa de la display și până la experiența de utilizare oferită.

2. Laptop de gaming ASUS TUF F15 cu Intel Core i5 din a zecea generație, 8 GB RAM, SSD de 512 GB și NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti – 3999 lei;

eMAG l-a avut listat prin noiembrie 2020 la 3799 lei, iar acum a ajuns la aprox. 4000 lei. Altex îl are în aceeași configurație cu 300 lei mai scump (în momentul în care redactez articolul). A devenit deja un laitmotiv să scriu de cererea din piața de notebook-uri, de faptul că nu prea mai sunt stocuri pe segmentul entry, iar în zona mid au crescut cu câteva sute de lei de la cerere, transport etc. Ideea este că îl consider interesant pe ASUS TUF F15 la 3999 lei.

La puncte PRO aș nota designul ce nu-l transformă direct într-un notebook de gaming, suportul de până la 32 GB memorie RAM, placa grafică NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti ce oferă performanțe decente în această zonă de preț, partea de conectivitate cu HDMI, USB Type-C, Wi-Fi ax, bluetooth 5.1 etc.

3. Ceas sport Suunto 7 smart – 1799 lei;

M-am uitat pe un site cu istoric de prețuri, dar și pe comparatoare de prețuri și nu l-am găsit sub 2000 lei prin alte magazine online. Suunto este un brand finlandez cu peste 80 de ani vechime. Eu am aflat despre ceasurile Suunto dintr-un film (Equalizer – Denzel Washington își cronometrează anumite scene de acțiune pe astfel de ceas, dovada că reclama integrată chiar funcționează). Ideea este că ceasurile Suunto sunt recomandate de către profesioniști, iar de ceva timp au intrat și pe piața de smartwatch-uri. Suunto 7 smart se conectează cu smartphone-urile ce rulează iOS și Android, dispune de GPS și recunoaște peste 70 de moduri sportive, hărți termice încorporate etc. Marea sa problemă este că rulează Android Wear și autonomia nu este deloc spectaculoasă (12 ore cu modul GPS activat, 48 ore fără modul GPS activat în continuu).

4. Player auto JVC cu suport pentru Apple CarPlay și Android Auto – 1499 lei;

Nu este cel mai bun preț din istoria acestui produs în piață. La un moment dat a fost chiar cu 100 – 200 lei mai ieftin. Mi se pare o alternativă la preț rezonabil de la un producător cu renume pentru cei interesați de Android Auto și CarPlay pe un automobil mai vechi. De aici și includerea player-ului JVC în lista de recomandări de astăzi. Din păcate, la Chevrolet Cruze nu pot veni cu o astfel de soluție, la Skoda Octavia l-aș fi putut monta.

5. SSD Kingston A2000 de 500 GB pe NVMe – 299 lei;

Putem spune că avem un fel de entry-level în segmentul SSD-urilor NVMe. S-ar putea să-l găsiți cu 2 – 3 – 4 – 5 lei mai ieftin pe la shop-uri mai puțin cunoscute. La eMAG este mai ușor cu transportul (în zonele acoperite de easybox), returul în caz de intrare în service etc.

Bineînțeles, secțiunea de comentarii este a voastră și acolo puteți aduce alte ponturi.

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.