TOP 5: Produse interesante din portofoliul Razer și CONCURS

16/12/2018

Razer este o companie cunoscută pentru accesoriile sale de gaming. În 2018 am și testat câteva produse de la compania americană (apropo, au pornit la drum în 2005). 

Lista dispozitivelor testate:

  1. Razer Nommo Chroma;
  2. Kit gaming maus wireless și pad Razer Mamba + Firefly HyperFlux;
  3. Tastatură, maus și mauspad de la Razer – Cynossa Chroma, Abyssu Essential și Goliathus Chroma.

M-am uitat prin portofoliul destul de larg al companiei și am selectat 5 produse pe care le consider a fi interesante.

1. Razer Phone din prima generație – 1999 lei;

Îl putem a fi printre primele smartphone-uri de gaming din piața de telefoane mobile. Unul dintre punctele PRO este dat de ecranul IGZO de 5.7 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli și rată de refresh la…, 120 Hz. Nu l-am testat și sunt curios să văd un astfel de ecran în realitate, dar mai ales dacă sunt jocuri ce pun în valoare o astfel de rată de refresh. Alt aspect de luat în calcul: difuzoare Dolby Atmos cu certificare THX :)

Știu că s-a pus puțin praful pe Qualcomm Snapdragon 835, dar în continuare este capabil să ruleze orice aplicație sau joc. În cazul lui Razer Phone este însoțit de 8 GB RAM și 64 GB stocare + slot pentru cardurile microSD de până la 512 GB.

Am observat că sunt câteva magazine online din țara noastră ce-l importă și pe Razer Phone 2. Totuși, la peste 3350 lei prin QuickMobile nu știu dacă l-aș recomanda în fața generației precedente. A trecut pe Snapdragon 845, dar păstrează cantitatea de memorie RAM, stocare și slot pentru microSD. Noutățile sunt pe partea de cameră – primește OIS și capacitatea de a filma la 2160p cu 60 fps + LED-uri pentru cei pasionați de iluminarea RGB. Alt element important: luminozitatea ecranului urcă de la 380 nits la 580 nits. Pentru un telefon de gaming, aș fi umblat la partea de stocare, mai ales că prețul nu-l încadrează în liga best-buy.

2. Căști gaming Razer Kraken Pro V2;

 

Am pe acasă căștile Razer Adaro Stereos. Pot să spun pe baza experienței dată de ele că le recomand căștile pentru cei pasionați strict de gaming. Nu le-aș considera a fi cu adevărat polivalente. Folosești căștile când te joci, excelente. Vrei să asculți și alte genuri muzicale fără bass în exces, mai bine vă orientați spre altceva.

Recomand Kraken Pro V2 pentru culoarea puternică, cupele mari ar trebui să-l izoleze pe gamer de mediul ambiant. Difuzoarele au diametrul de 50mm, impedanță de 32Ohm, sensibilitate de 118dB, conectare pe jack de 3.5 mm.

3. Razer BlackWidow Ultimate;

Nu sunt chiar un fan al iluminatului RGB de pe laptopuri, tastaturi, telefoane mobile etc. Nu puteam recomanda produse de la Razer fără să aduc în față și o tastatură mecanică de tip old-school. Este o mică blasfemie să vorbesc de tastaturi mecanice câtă vreme eu folosesc jucăria asta de la Apple. Asta pentru că atunci când mă joc folosesc un gamepad, iar tastatura ajunge a fi folosită în mod exclusiv spre a redacta articole.

4. Maus Razer Naga Trinity;

Iese în evidență prin gradul de customizare permis. În lateral dreapta poți alege spre a avea o configurație cu 2, 7 sau 12 butoane. În total sunt până la…, 19 butoane programabile, rată de refresh la 1000Hz și 16000dpi. Este o mică bijuterie pentru cei pasionați de gaming.

5. CONCURS;

Al 5-lea produs cade în sarcina voastră și sunt sigur că o parte dintre voi aveți o experiență superioară mie pe partea de gaming & accesorii dedicate.

Premiul este format dintr-un kit ce conține tastatura Razer Huntsman + Razer Mamba HyperFly și mauspad-ul Firefly Hyperflux. Valoarea cumulată – aprox. 1700 lei.

Concursul se desfășoară până pe 20 decembrie. Trebuie să publicați un comentariu legat de un produs Razer pe care-l recomandați (pe linkul de mai sus aveți o selecție de produse). Tragerea la sorți se face cu Random.org, iar premiul este trimis direct de către compania americană.

Mult succes!

Update: Am făcut tragerea la sorți cu Random.org, iar câștigător a fost comentariu nr. 1 postat de către Gelu Drăjneanu. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru participare!

httpvh://youtu.be/-4CHnZFhrfo

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.