Am avut un review de curând pentru un aspirator robot și imediat după aceea am avut ocazia să testez un alt model concurent – 360 S9. Timpul nu mi-a permis să-i fac o recenzie completă, dar am revenit cu câteva puncte PRO pentru aspiratorul robot importat de către GeekMall.

1. Suprafață acoperită;

Ajunge până la 300 metri pătrați la o singură încărcare. Mi se pare suficient pentru majoritatea locuințelor, dacă ai deja peste 300 metri pătrați pentru casă te poți orienta spre angajarea unor persoane care să facă curățenie cum trebuie etc. Mă rog, poți merge și pe mâna unui aspirator robot, doar că-l reîncarci. Autonomia ajunge până la 3 ore și cu mop în jur de 1 oră și 40 de minute. Bateria este de 5200 mAh. În ce privește suprafață spălată, până la 150 metri pătrați cu un rezervor.

2. Modul în care curăță;

Sunt cinci moduri de curățare – măturare, ștergere, aspirare, filtrare și spălare. Avem o mică uzină ce trage tare să facă curat cât mai bine. Aș putea face comparație cu primul aspirator robot văzut la lucru, un model ieftin de la Xiaomi. Deja au evoluat în mai puțin de 2 ani de zile la modul serios, face curățenie cum trebuie.

L-am pus la lucru în câteva sesiuni și pot să spun că a impresionat. Puterea de aspirare este de 2200Pa cu 4 moduri (Silențios, Automat, Putere și Max). Este silențios pentru că au încorporat o tehnologie duală de reducere a zgomotului.

3. Cartografiere avansată + sistemul de senzori;

Când am spus că avem o mică uzină în 360 S9 nu am fost departe de adevăr. Sunt 25 de senzori, senzori laser DS + algoritmi SLAM de planificare. Aparatul face o cartografiere HD cu o sumă de opțiuni (curățenie automată, curățenie plată sau profundă, programare, setare de zone interzise, setare zone interzise pentru spălarea pe jos, management multi-podele. Laserul cu tehnologie Lidar îi permite cartografierea și în întuneric, crează și stochează hărți ale casei pentru o utilizare precisă și eficientă.

4. Aplicație de control + telecomandă;

Are aplicație dedicată pentru iOS și Android, dar și o telecomandă pentru cei interesați de un control și mai direct al aspiratorului. Încărcarea se produce automat, când energia stocată se apropie de final

5. Aspirator robot cu tehnologie premium la un preț corect;

Costă în jur de 2000 lei. Nu este neapărat ieftin, dar dacă ne raportăm la tehnologia încorporată și la cât de puternic este ca suprafață acoperită, multiple opțiuni etc. Aș spune că avem un preț corect.

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii. Folosiți un aspirator-robot? Ce feedback v-a lăsat?

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.