TOP 5: Puncte PRO pentru HONOR Magic4 PRO

31/10/2022

HONOR Magic4 Pro este smartphone flagship cu care compania chineză a intrat în țara noastră. L-am testat și vin în față cu 5 puncte PRO, înainte de review-ul propriu-zis.

1. Design + construcție din liga premium;

HONOR a făcut o treabă excelentă în ce privește materialele și atenția la detalii aplicate pentru HONOR Magic4 Pro. Știu că seria Magic era adusă de obicei în Asia și ieșeau mereu în evidență prin soluții inedite. Aici m-aș referi la poziționarea modulului camerei principale ce amintește mai degrabă de cum găseam senzorul la o cameră foto (compactă, mirrorless, DSLR etc).

Raportul display / corp este unul de-a dreptul excelent – 93% și ai impresia că nu folosești un smartphone cu display de 6.81 inci ci mai degrabă de 6.4 – 6.5 inci.

2. Încărcare wireless la…, 100W;

Am auzit de încărcare pe fir la valori chiar și peste 100W, iar încărcare wireless se face în cel mai bun caz la 50W. Sunt doar câteva modele capabile de așa ceva, dar HONOR Magic4 Pro urcă wireless ca viteză de încărcare la 100W. De la 0 – 50% îl alimentezi în 15 minute în mod wireless, iar de la 0 – 100% ai nevoie de 30 minute la încărcare pe fir. Bateria de 4600 mAh se alimentează cu adevărat rapid, indiferent că discutăm de fir sau wireless. În doar câteva minute urcă procentele în acumulator astfel încât poți trece o zi de utilizare fără probleme.

3. Rezultate ce impresionează la nivel de cameră foto și video;

Nu vreau să fac nicio analogie cu un alt producător de smartphone-uri din China, dar HONOR cred că în divizia sa cu adevărat a preluat din R&D-ul de acolo. Fotografiile sunt de bune și foarte bune, indiferent că discutăm de modul portrait, de low-light, de cadre trase pe timp de noapte etc.

Sunt 4 senzori în partea spate:

  • wide de 50 Megapixeli cu f/1.8, PDAF multi-directional și autofocus prin tehnologia laser;
  • ultrawide de 50 Megapixeli cu f/2.2, unghi de 122 grade;
  • 64 Megapixeli cu f/3.5, periscop de 90mm, PDAF și OIS, zoom optic 3x;
  • TOF 3D.

Filmează 4K cu până la 60 fps, iar camera frontală este de 12 Megapixeli + senzor TOFD 3D și filmează 4K cu 30 fps.

4. Hardware + conectivitate;

Folosește procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen1 pe care reușește să-l țină în frâu în ce privește tendința sa de încălzire în sarcinile solicitate și asta pentru că au ales să pună o răcire bună. Este ajutat de 12 GB RAM, iar stocarea pornește de la 256 GB.

Are GPS dual-band, port infraroșu ce-l transformă în telecomandă ad-hoc, suport UWB, 5G + Wi-Fi 6, USB Type-C 3.1 etc. Cititorul de amprentă este de tip ultrasonic și a fost integrat în display.

5. Sunet puternic;

Are una dintre cele mai bune perechi de difuzoare stereo pe care le-am testat până acum. Impresionează și în ce pferă pe bluetooth 5.2, cât și pe USB Type-C. Are mult bass și o acuratețe bună pe spectru de înalte și medii. Este o adevărată plăcere să te joci sau să asculți o meldoie, ai impresia că ai de-a face cu o micuță boxă la purtător.

Acest articol este susținut de către HONOR. Opiniile exprimate aparțin autorului. 

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.