Folosesc zi de zi un monitor BenQ BL2400. Am investit în jur de 900 de lei și asta după ce am testat un astfel de monitor ce permite rotirea rapidă în modurile landscape și portrait. Pentru browsing este un mare plus, faci mai puțin scroll în pagină și ai o privire de ansamblu mai bună.
BenQ XL2420Z este un monitor ce permite rotirea rapidă în cele două moduri de utilizare, dar are specificații ce-l fac recomandat și pentru cei pasionați de gaming, timp de răspuns mic și alte funcții implemenate special pentru această categorie de utilizatori.
Am testat BenQ XL2420Z și am ales să fac un top PRO cu 5 motive pentru care recomand să-l achiziționați.
1. Versatilitate
Se rotește în landscape mode și portrait mode într-un mod intuitiv, mecanism simplu ce oferă senzația de rezistență în timp. Are un mâner în partea superioară și-l poți muta ușor prin casă sau când mergi la un prieten pentru o sesiune de gaming. Este ca și cum ai avea 2 monitoare în unul, se potrivește la mai multe situații de utilizare, de la gaming și multimedia până la browsing și alte operații uzuale, all-in-one.
2. Optimizat pentru gaming
Timpul de răspuns este de 1 ms, contrast dinamic de 12.000.000: 1, contrast tipic de 1000: 1, luminozitate de 350 cd / metru pătrat. Dispune de tehnologia FlickFree, Senseye, 3D Ready. Este perfect pentru cei pasionați de jocuri și timpul de răspuns joacă un rol crucial, mai ales în anumite jocuri la care timpul de reacție este fundamental în rezultate.
3. Conectivitate completă
Elementele de conectivitate integrate de BenQ XL2420Z: HDMI, VGA, DVI și DisplayPort. Nu lipsește nimic, de la bătrânul VGA și până la DisplayPort-ul pe care mi-aș dori să-l văd implementat din ce în ce mai des. Nu i se poate reproșa nimic la acest capitol. Îl poți conecta la orice PC sau laptop. Dispune și de un hub USB cu 4 porturi. Mi-aș fi dorit să vină cu MHL pentru conexiunea la smartphone sau tabletă.
4. Design ce mizează pe simplitate, eleganță și rezistență în timp
Este un monitor îmbrăcat într-un plastic mat. Nu are tot felul de elemente care să distragă atenția, rama monitorului de 24 inch este destul de îngustă. Ideea de monitor specializat pe partea de gaming ajunge a fi subliniată de liniile roșii ce înconjoară anumite elemente.
5. Moduri presetate ce pot fi descărcate + S Switch
Sunt setări oferit de gameri cunoscuți și le poți descărca și folosi în funcție de jocul pe care dorești a-l reda pe monitor. S Switch este o telecomandă simplă ce permite jonglarea rapidă între diverse moduri ale monitorului. Poți configura fiecare buton să te treacă pe modul de gaming, entertainment sau office etc.
Preț – BenQ XL2420Z costă 1649 lei la eMAG. Mai multe detalii despre BenQ XL2420Z găsiți pe BenQ.ro. Apropo, la un moment dat voi face pasul către fratele mai mare al lui X2420Z. Mă refer la XL2720Z, păstrează funcțiile și trece pe un ecran mai mare, de 27 inch. Bănuiesc că voi face pasul ăsta prin 2015.
Câteva imagini cu BenQ XL2420Z din kitul de presă: