Trebuie să precizez din start că acest articol este o opinie subiectivă formată în doar câteva minute cu telefonul, în special pe parcursul evenimentului de lansare.

PRO

1. Design premium – materiale de calitate, carcasă unibody, finisare ireproșabilă. Arată bine de tot și se vede că au lucrat mult ca să impresioneze de la prima vedere. Plus că păstrând un display de 4.7 inch ajunge a fi considerat un smartphone compact față de cele de 5 inch.

2. Display de top – 1920×1080 pixeli, tehnologie Super LCD3. Se vede excelent din orice unghi, o plăcere să te uiți la clipuri FHD, filme, în browsing. Răspuns rapid la comenzile date, aici mă refer la partea de touch.

3. Sound excelent – impresionează și la acest capitol, ca și Sensation XE, XL sau HTC One X. Ridică nivelul în domeniul smartphone-urilor. Sound-ul plăcut se dovedește de mare angajament când te joci sau când asculți muzică. Aș recomanda pentru audiție fără compromis să accesorizați smartphone-ul cu o pereche de căști Beats.

4. HTC BlinkFeed – interesant din partea lor că au creionat un fel de Flipboard propriu ce adună informație diversă de la site-urile de știri până la conturile personale de Facebook și Twitter. Vorbim de o unealtă / un tool care te ține mereu în priză cu ce se mai întâmplă, te informezi de când deschizi smartphone-ul și direct din pagina de start.

5. Hardware puternic + specificații complete pe partea de conectivitate + cele 4 puncte de mai sus = smartphone de top care se va lupta de la egal la egal cu Samsung Galaxy S 4, Sony Xperia Z, etc.

CONTRA

a. Carcasa din aluminiu are plusurile sale, dar mi-a dat impresia că se poate zgâria ușor în timp. Problema se rezolvă ușor cu o husă, aceasta va fura puțin din frumusețea lui HTC One. Butoanele de reglare a volumului cât și cel de power nu sunt profilate prea bine și devin greu de accesat în mare viteză. Acestea nu sunt clar individualizate față de profilul carcasei.

b. UltraPixel – am făcut câteva fotografii și mi s-a părut a se descurca precum orice alt smartphone de până acum. Presupun că în lumină bună oferă și rezultate, dar asta întâlnești la orice alt telefon de top. Mai bine mergeau pe rețeta clasică. S-ar putea ca în timp să dea rezultate mai bune prin vreun update de firmware, etc.

c. Mai mult software adițional direct de la producător care să pună smartphone-ul în valoare – asta mai ales după ce Samsung Galaxy S 4 are o suită întreagă de funcții care-ți fură privirea și pe care le vor folosi exhaustiv în campania de marketing.

d. Update de software – suntem la Android 4.2.2 și HTC vine cu 4.1.2. Presupun că vor face update în următoarele săptămâni, dar mereu va exista o diferență semnificativă între telefoanele Nexus și HTC One. Nu s-a făcut vreun anunț oficial prin care compania să spună clar că timp de 1 / 1.5 / 2 ani vor face update telefonului în timp util.

e. Autonomie – am rulat câteva teste de benchmark, navigare prin meniu și browsing, avea luminozitatea reglată la maxim și deja pierduse procente serioase. S-a încălzit sensibil pe spate, dar nu la fel de rău ca HTC One X cu Tegra 3. Cu toate setările la maxim și utilizare intensiv s-ar putea în jumătate de zi să consumi acumulatorul. Totuși, exemplarele sosite în România cred că fac parte din primul lot / telefoane de tip sample pentru teste, review-uri și performanțele să fie sensibil mai bune în varianta finală.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.