Am făcut o listă de 5 smartphone-uri ce consider că pot fi luate în calcul pentru cei ce au un buget de maxim 1500 lei. Sunt trei smartphone-uri Motorola, 1 x OPPO și 1 x vivo.
Sunt smartphone-uri la care am ținut cont de câteva elemente:
- tehnologia din spatele display-ului să fie OLED;
- hardware capabil să ruleze orice aplicație sau joc din Play Store;
- cameră foto cu rezultate decente pentru această categorie de preț;
- încărcare rapidă a bateriei.
A fost lansat în aprilie 2022, dar așa multe mid-range-uri lansate după aceea sunt mai mediocre în specificații că Edge 30 mi se pare a fi una dintre cele mai inspirate alegeri în această categorie de preț. Va face pasul spre Android 13.
Punctele sale PRO sunt date de display-ul AMOLED cu rată de refresh la 144Hz, procesor Qualcomm Snapdragon 778G+ 5G, 5G + Wi-Fi 6e, camera principală are senzor wide de 50 Megapixeli cu OIS și f/1.8, ultrawide de 50 Megapixeli cu f/2.2 cântărește doar 155 gr. Punctele sale CONTRA sunt structura de rezistență din plastic, bateria ceva mai mică de 4020 mAh.
L-am folosit în urmă cu ceva timp la o deplasare cu OPPO în Istanbul, iar câteva fotografii făcute cu Reno6 5G descoperiți în galerie.
Între timp, prețul său s-a actualizat și de la peste 2000 lei a ajuns acolo unde trebuia să fie mai de mult – sub pragul a 1500 lei. Are structură de rezistență din aluminiu, display AMOLED cu rată de refresh la 90Hz, a primit update la Android 12, MediaTek Dimensity 900 este suficient de puternic și bateria de 4300 mAh se încarcă pe fir la 65W.
Nu are OIS pe senzorul wide de 64 Megapixeli, dar rezultatele mi s-au părut a fi peste așteptări, chiar și în lumină slabă sau pe timp de noapte.
Și aici aș spune că sunt suficiente puncte PRO spre a-l alege în fața unor alte smartphone-uri concurente. M-aș referi la camera de 64 Megapixeli cu OIS ce este însoțită de 2 senzori mediocri: ultrawide de 8 Megapixeli și macro de 2 Megapixeli, la procesorul MediaTek Dimensity 900 dezvoltat pe 6nm ce rulează orice aplicație sau joc, camera de selfie-uri ce dispune de mulți megapixeli – 50 Mgpx cu f/2.0 și autofocus, stocare din plin – 256 GB + slot pentru cardurile microSD. Folosește o baterie de 4500 mAh cu încărcare pe fir la 44W.
Review-ul complet îl descoperiți aici 🔗
În varianta de mai sus îl primiți cu boxa ce are și rol de ceas de la Lenovo. Este un smartphone compact ce dispune de senzor wide cu OIS, încărcare pe fir la 68W, P-OLED cu rată de refresh de până la 120 Hz, difuzoare stereo, USB Type-C 3.1 etc. Toate detaliile în recenzia lui Darius.
Are o sumedenie de puncte PRO și m-aș referi la display-ul AMOLED de 6.6 inci cu rată de refresh de până la 120Hz, camera cu senzor wide de 50 Megapixeli și OIS, bateria de 5000 mAh cu încărcare pe fir la 30W, difuzoare stereo.
Aș încrunta din sprâncene la structura de rezistență din plastic, cititorul de amprentă montat în lateral, faptul că nu înregistrează 4K cu 30 fps și cam atât. La 1199 lei nu are cine știe ce rival.
Acest articol conține linkuri de afiliere, iar comenzile plasate ne pot aduce un comision de 1% din valoarea fără TVA a produsului comandat. Prețurile exprimate sunt valide în momentul în care articolul a fost scris.