Orange are un întreg arsenal de telefoane mobile, de la feature phone și până la gama premium. De câteva luni văd că și-a actualizat portofoliul și cu modele dual-sim, din ce în ce mai multe. Am selectat 5 telefoane mobile cu raport preț / specificații / experiență de utilizare la cote bune spre foarte bune. 

5. Alcatel OneTouch Idol 3

Alcatel-OneTouch-Idol-3-4 (10)

Preț – 184 euro sau 39 euro cu Orange Me 17 ( 17 euro pe lună, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale, 2.5 GB trafic de date la viteze 4G, 600 minute internaționale).

De ce Idol 3 de la Alcatel?

L-am testat în configurația cu display de 4.7 inch, iar un prieten îl folosește de peste jumătate de an și pot spun că este în continuare entuziasmat de smartphone-ul Alcatel. Vorbim de cel mai compact smartphone de 4.7 inch, dispune de difuzoare stereo frontale și căști JBL în pachetul de retail, design ce beneficiază de atenție maximă la detalii – flip phone – poți să-l folosești în orice poziție și asta pentru că are microfon atât în partea superioară cât și la bază, sistem de operare cu o interfață relativ stock – puține aplicații preinstalate, captură foto de bună calitate.

Este un device pe care-l văd în mâinile unui tânăr. Specificațiile hardware îi permit să ruleze majoritatea jocurilor și aplicațiilor din Google Play.

4. Samsung GALAXY J5

Samsung-J5

Preț – 159 euro sau 39 euro cu Orange Me 20 (20 euro pe lună, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale, 3 GB trafic de date la viteze 4G, 600 minute internaționale, 250 MB pe an în roaming și 250 minute sau SMS-uri anuale în roaming).

Am un regret că nu am redactat review-ul lui Samsung GALAXY J5, ar fi devenit un hit de vizualizări. În această afirmație mă bazez pe zecile de întrebări primite pe site, Facebook etc. Plus că J5 îl văd utilizat de multe persoane din jurul meu. Asta pentru că Samsung J5 este comercializat la un preț de best-buy cu prelungire de contract / fidelizare, plus că l-aș considera unul dintre puținele mid-range sud-coreene cu specificații relativ decente.

Sunt mulți cei ce-l preferă pentru că…, Samsung.

Puncte PRO pentru Samsung GALAXY J5:

  • display Super AMOLED de 5 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli, cameră principală de 13 Megapixeli și frontală de 5 Megapixeli, 1.5 GB de memorie RAM, ansamblu hardware capabil să ducă mai toate aplicațiile și jocurile din Google Play.
  • prețul.

3. Huawei P9 Lite

Huawei-P8-Lite

Preț – 275 euro sau 154.99 euro cu Orange Me 20 (20 euro pe lună, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale, 3 GB trafic de date la viteze 4G, 600 minute internaționale, 250 MB pe an în roaming și 250 minute sau SMS-uri anuale în roaming).

Ar fi fost cap de listă dacă țineam cont doar de specificațiile sale hardware, mă rog, ar fi fost no. 1 și dacă prețul la liber se situa în jurul a 1000 de lei (ceea ce fie vorba între noi se va întâmpla până în toamna anului curent).

De ce să cumperi Huawei P9 Lite?

Pentru că are specificații destul de bune pentru prețul cerut, beneficiază de garanție și suport aftersales de mare clasă din partea companiei chineze, un produs ce mă aștept să facă pasul și spre viitorul Android N.

Câteva din specificațiile lui P9 Lite – IPS de 5.2 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, procesor Kirin 950 650 de tip octa-core, 2 GB RAM, slot combo, 4G cu viteze de până la 300 Mbps, cameră de 13 Megapixeli și frontală de 8 Megapixeli, baterie de 3000 mAh, 7.5 mm grosime.

2. Huawei P8 Lite

huawei p9 lite43

Preț – 177 euro sau 65 euro cu Orange Me 20 (20 euro pe lună, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale, 3 GB trafic de date la viteze 4G, 600 minute internaționale, 250 MB pe an în roaming și 250 minute sau SMS-uri anuale în roaming).

Huawei P8 Lite a fost un hit de vânzări, iar cu prețul actualizat din ultima perioadă redevine atractiv. Plus că a primit update spre Android 6.0 Marshmallow cu interfața Emotion UI. L-am avut la review și a fost testat în detaliu de către Darius Pană. Acolo îi găsiți toate punctele PRO și CONTRA, de ce merită a fi cumpărat etc.

Merită a fi luat în calcul pentru modul în care arată, pentru ansamblul hardware și experiența de utilizare oferită. P8 Lite s-a vândut în peste 100.000 de unități în țara noastră și cred că este unul dintre telefoanele cele mai bine comercializate la nivel local.

1. Orange Neva 80

Orange-Neva-80

Preț – 200 euro sau 35 euro cu Orange Me 20 (20 euro pe lună, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale, 3 GB trafic de date la viteze 4G, 600 minute internaționale, 250 MB pe an în roaming și 250 minute sau SMS-uri anuale în roaming).

Mă joc cu el de câteva săptămâni și-l recomand celor interesați de un veritabil best-buy. Îmi amintește de un alt smartphone impecabil ca raport preț / specificații – Vodafone Smart Ultra 6.

Puncte PRO pentru Orange Neva 80:

  • display IPS de 5.2 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli protejat cu sticlă Dragontrail Glass, procesor Qualcomm Snapdragon 617 de tip octa-core, compatibil cu tehnologiile VoLTE și VoWiFi, 4G cu viteze de până la 300 Mbps, cameră principală de 13 Megapixeli, cameră frontală de 5 Megapixeli.

Au făcut o concesie în ce privește acumulatorul încorporat – 2540 mAh. Se obține 1 zi de autonomie în condiții intensive, dar cu un recharge oferit de o baterie externă. La utilizare mai ușoară trece de pragul unei zile, fără prea mari probleme.

Sunt sigur că Orange le vinde cu prețuri mai bune la prelungire de contract și vorbim de telefoane pe care le cumperi la abonament. Nu te duci la un operator telecom ca să cumperi un produs cu prețul la liber, doar în cine știe ce situație.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.