Sunt din ce în ce mai puține companii dornice să riște în piața de telefoane mobile, să iasă în evidență printr-un design atipic. Majoritatea preferă să preia elemente aduse de alte modele, să joace la siguranță dacă-mi permiteți o exprimare mai plastică. Am selectat 5 terminale cu design deosebit, produse pe care le găsiți și în magazinele online autohtone. 

5. BlackBerry KEYone;

Este unul dintre ultimele telefoane mobile cu Android și tastatură qwerty fizică în mod portrait. L-am văzut la lucru în cadrul unui eveniment ce a avut loc în capitala Slovaciei și la prima vedere pot să spun că mi-a plăcut.

Tastatura qwerty fizică acționează și ca un touchpad ad-hoc, ajută în navigarea prin interfață sau în scroll-ul făcut în paginile web. Nu l-aș vedea ca un produs mainstream, mai degrabă pentru cei nostalgici după tastatura de acest fel, o nișă din ce în ce mai îngustă în 2017.

TCL dovedește că are curaj și dacă KEYone se va bucura de un oarecare succes comercial, vor veni și cu KEYtwo în ultima parte a lui 2017 cu debut comercial în primele luni din 2018.

4. LG G6;

LG G6 iese în evidență prin raportul display / corp și prin ecranul curbat în cele 4 colțuri. L-aș considera un telefon mai bărbătesc, solid construit, cu un grip mai bun față de S8 și S8 Plus. Din păcate, nu a primit un update în genul lui S8 și S8 Plus ca YouTube și alte aplicații să se plieze pe aspect ratio-ul său. Mă aștept ca în viitor să primească un update firmware sau aplicațiile respective să-l recunoască pe G6 și să se ajusteze din mers.

LG G6 are un raport display / corp de 78.6%, iar când îl folosești ca atare ai impresie că raportul ar fi chiar mai mare, de peste 80%. Marginile inferioară și superioară sunt destul de înguste.

3. Samsung GALAXY S8 și GALAXY S8 Plus;

GALAXY S8 și GALAXY S8 Plus le consider a fi printre cele mai frumoase telefoane mobile lansate în 2017. Raportul display / corp urcă la peste 83% (83.6% pentru GALAXY S8 și 84% pentru GALAXY S8 Plus). Display-ul Super AMOLED curbat stabilește standardul de calitate în industrie pe anul în curs, sunt deja aplicații precum YouTube ce recunosc S8 sau S8 Plus, iar conținutul este adaptat spre a folosi întregul display, fără spații negre în laterala din stânga și dreapta – un plus de imersivitate.

2. Motorola Moto Z;

Moto Z este o nebunie de smartphone. Are o grosime de doar 5.2 mm, dar carcasa sa îi aduce suficiență rigiditate structurală. Niciun moment nu l-am simțit a fi prea subțire, ușor de îndoit în mod accidental în buzunar etc.

Plus că Moto Z își poate extinde funcționalitatea prin modulele ce se conectează prin pinul magnetic. Poate că în imaginile din review nu este prinsă esența sa, îmi amintesc că mai toți prieteni erau intrigați de dispozitiv, de la prima vedere. Lenovo nu are puterea financiară în materie de marketing a Samsung sau Huawei, iar Moto Z ar fi meritat să fie scos în față mai mult. Sunt și compromisuri – 5.2 mm grosime implică lipsa jack-ului de 3.5 mm și o baterie cu o capacitate redusă – 2600 mAh.

1. Xiaomi Mi Mix;

Mi Mix îl consider a fi o adevărată declarație din partea Xiaomi, o companie acuzată că preia elemente de la alte telefoane mobile concurente. Mi Mix este primul smartphone borderless pe trei laturi ajuns a fi comercializat pe canal oficial sau nu, la scară globală.

Cu acest smartphone ieși imediat în evidență în rândul prietenilor. Avem multă tehnologie adusă la pachet ( Ex: Difuzorul integrat sub display ce face ca sunetul să circule de la ecran spre urechea utilizatorului prin așa-numitul piezolelectric ceramic driver, senzor de proximitate de tip ultrasonic adus sub ecran, fabricat din ceramică – spate, carcasă + controale fizice etc).

Lista este deschisă în secțiunea de comentarii.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.