În ultimul an ați remarcat că am introdus un test standard în ce privește măsurarea autonomiei unui smartphone.

Luminozitatea este reglată la valoarea maximă și playlistul Unboxing de pe canalul nostru de YouTube este redat pe conexiune Wi-Fi. Am testat zeci de telefoane mobile și putem face o listă cu 5 telefoane ce au impresionat la capitolul autonomie.

5. Huawei Mate S – 7 ore și 40 de minute;

Huawei-Mate-S (5)

Putem spune că Huawei Mate S reușește un record, la o baterie de doar 2700 mAh reușește a obține peste 7 ore în testul nostru. Îl ajută procesorul eficientizat din punct de vedere al consumului de energie (Kirin 935 pe big.LITTLE cu 4 x ARM Cortex-A53 la 2.2 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.5 GHz + 3 GB RAM). Plus că display-urile AMOLED sunt recunoscute pentru consumul redus față de panelurile IPS, spre exemplu.

4. ASUS Zenfone Selfie – 8 ore și 33 minute;

ASUS-Zenfone-Selfie (8)

ASUS folosește experiența acumulată de-a lungul timpului pe laptopuri și tablete, iar telefoanele sale reușesc a puncta serios la capitolul autonomie, cu plusuri majore față de concurență.

ASUS Zenfone Selfie cu baterie de 3000 mAh reușește a strânge peste 8 ore și jumătate cu display IPS de 5.5 inch ce afișează o rezoluție la 1920×1080 pixeli + procesorul Qualcomm Snapdragon 615 ce doar pus pe un smartphone al companiei taiwaneze reușește a ieși în evidență prin autonomia oferită.

3. ASUS Zenfone 2 Laser – 8 ore și 57 minute;

ASUS-Zenfone-2-Laser (10)

Noi am testat varianta ZE550KL cu display IPS de 5.5 inch și baterie de 3000 mAh. Remarcați că locurile 3, 4 și 5 nu epatează ca și capacitate a acumulatorului, contează ce firmware este pus de către companiile producătoare, nu vă lăsați furați de capacitățile mirobolante, de ordinul a mii de mAh, fără acoperire în scenariile de utilizare uzuale.

Zenfone 2 Laser afișează o rezoluție HD pe 5.5 inch + procesor Qualcomm Snapdragon 410 de tip quad-core și 2 GB RAM, iar fără 3 minute nu a oprit borna la 9 ore.

2. Ulefone Power – 9 ore și 27 de minute;

Ulefone Power (7)

Am putea spune că este un intrus între primele 4 poziții, pe lângă cele trei telefoane ASUS. Strică podiumul pe care ASUS l-ar fi obținut binemeritat. Ulefone a adus o baterie Sony de 6050 mAh + procesorul MediaTek MT6753 pe ARM Cortex-A53 la 1.3 GHz ajutat de 3 GB RAM.

Obține o valoare respectabilă, dar la achiziția unui smartphone Ulefone nu ai suportul legat de garanție în genul a ceea ce primești la celelalte 4 telefoane din top. Plus că mereu la telefoanele chinezești B-list este o mică loterie.

1. ASUS Zenfone Max – 10 ore și 40 de minute;

ASUS Zenfone Max (8)

În linii mari, ASUS Zenfone Max = ASUS Zenfone 2 Laser cu baterie de 5000 mAh, de aici și cele 10 ore și 40 de minute obținute în testul standard marca Gadget.ro.

L-am recomandat multor prieteni interesați de un smartphone solid cu autonomie excelentă raportat la valorile obținute în 2016. Prețul a început a fi ajustat, iar pe la 750 – 850 lei îl consider a fi un best-buy. ASUS prin obținerea a 3 poziții din 5 arată că știe cum să facă telefoane Android cu autonomie care să impresioneze și mă aștept la surprize plăcute din partea lor și pe anul în curs.