Nu știu câte persoane aleg să-și cumpere un smartphone nou în plină vară, dar prețurile sunt atractive pentru cei interesați. Am ales 5 modele cu specificații premium, experiență de utilizare la superlativ și ca limită de buget am setat un maxim de 3000 lei.

5. Samsung GALAXY S10e – 2499 lei;

GALAXY S10e a fost poziționat de o bună perioadă de timp la 2499 lei, iar la acest preț aș spune că devine o ofertă cu adevărat solidă pentru cei interesați de un smartphone compact și performant. Folosește cel mai nou chipset de la Samsung, dispune de difuzoare stereo, camera duală cu 12 Megapixeli, OIS și diafragmă variabilă + 16 Megapixeli de tip ultrawide, cameră frontală de 10 Megapixeli capabilă să înregistreze la 2160p, Wi-Fi ax, 4G ce prin agregare de spectru îl face să atingă viteze de până la 2000 Mbps în download, cel puțin la nivel teoretic.

4. Huawei Mate 20 Pro – 2799 lei;

Huawei Mate 20 Pro și-a păstrat prețul destul de bine și abia de o scurtă perioadă de timp a intrat sub granița a 3000 de lei. Este varianta cu 6 GB RAM și 128 GB stocare + slot pentru  cardurile proprietare Huawei de până la 256 GB. Toate detaliile pentru acest dispozitiv le găsiți în review. La puncte PRO aș pune designul, display-ul, capacitățile hardware & software, camera foto și video, dar și autonomia.

3. Samsung GALAXY Note 9 – 2999 lei;

Samsung GALAXY Note9 a fost daily driver-ul meu pentru peste jumătate de an, iar toate impresiile formate le-am grupat în review. La 2999 lei aș spune că a fost crescut gradul de atractivitate, pentru cei interesați de un smartphone premium cu stylus, ecran impecabil, hardware capabil să ruleze orice aplicație sau joc, cameră foto și video ce se descurcă bine spre foarte bine. Este și unul dintre telefoanele mobile fără decupaj sau alte artificii de design în ce privește camera frontală.

2. Xiaomi Mi Mix 3 – 2229 lei;

L-am testat în urmă cu ceva timp și deși aveam în față un prototip, mi-a arătat că Xiaomi a evoluat multe și acum sunt capabili să ofere telefoane mobile care să iasă în față și prin originalitate. Slider-ul + construcția excelentă îl recomandă pe Mi Mix 3 pe lângă celelalte elemente la care punctează bine.

Am scris o recenzie cuprinzătoare despre acest terminal.

1. Xiaomi Mi 9 – 1949 lei;

Nu l-am testat, dar am citit multe recenzii și l-am văzut în multe materiale video. Impresiile sunt excelente pentru flagship-ul de tip best-buy. Xiaomi a evoluat în cazul lui Mi 9 și în ce privește camera foto și video, astfel încât ecartul față de Apple, Samsung și Huawei să dispară. La Mi Mix 3 am văzut asta, dar Mi 9 din ce am văzut mi se pare a fi și mai bine echipat din acest punct de vedere.

Xiaomi Mi9 mizează pe Qualcomm Snapdragon 855, panel de tip Super AMOLED protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 6 și cititorul de amprentă a fost integrat sub ecran.