Smartphone

Pot să spun că este un mic trademark ce s-a repetat în cazul Orange și Vodafone. În sensul că în oferta fiecărui operator telecom găsești o multitudine de telefoane din categoriile low-cost și premium, mid-range-ul fiind mai slab reprezentat. 

Am selectat 5 telefoane mobile ce consider că oferă un raport bun la capitolul preț / experiență în utilizare.

5. Samsung GALAXY A5 2016

Preț – 334 euro sau 134 euro cu Super RED 25 ( 25 euro pe lună, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale, 5 GB trafic de date la viteze 4G, 300 minute internaționale pe mobil, 100 de minute efectuate sau primite sau SMS-uri trimise în roaming, 300 MB trafic de date).

M-am tot gândit și răzgândit dacă merită să aduc GALAXY A5 2016 în acest top, doar oferta săracă pe mid-range m-a făcut să mă opresc la acest smartphone. Unul care are specificații relativ modeste, un telefon cumpărat pentru că arată șic, dar și pentru că poartă logo-ul companiei sud-coreene cu cel mai mare succes pe piața de smartphone-uri. Vodafonare are și o scăpare la un moment dat, spune că ar integra un procesor quad-core când de fapt avem un octa-core. Mă rog, ei nu sunt în stare să specifice ce model importă pe meleagurile autohtone, versiunea cu Qualcomm Snapdragon 615 sau varianta cu Exynos 7580 Octa.

O să-l cer la review din partea Samsung și revin cu toate detaliile. Este un smartphone pe care-l alegi dacă-ți dorești un terminal Samsung, iar la prelungire de contract / fidelizare mă aștept la oferte cu adevărat atractive din partea operatorului roșu.

4. Alcatel OneTouch Idol 3

Alcatel-OneTouch-Idol-3-4 (10)

Preț – 169 euro sau 14 euro cu Super RED 25 ( 25 euro pe lună, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale, 5 GB trafic de date la viteze 4G, 300 minute internaționale pe mobil, 100 de minute efectuate sau primite sau SMS-uri trimise în roaming, 300 MB trafic de date).

A făcut parte și din lista Orange, repet argumentele de acolo. Alcatel Idol 3 în versiunea cu display de 4.7 inch aduce dimensiuni compacte, design plăcut, Android cu puține modificări la nivel de UI, difuzoare stereo frontale + căști JBL în pachetul de retail. Îl recomand publicului tânăr.

3. Huawei P9 Lite

Huawei P9 Lite-1200-80

Preț – 274 euro sau 64 euro cu Super RED 25 ( 25 euro pe lună, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale, 5 GB trafic de date la viteze 4G, 300 minute internaționale pe mobil, 100 de minute efectuate sau primite sau SMS-uri trimise în roaming, 300 MB trafic de date).

Când Huawei P9 Lite coboară sub pragul a 1000 de lei la liber va urca direct pe prima poziție a topului. Are tot ce-i trebuie ca să devină un veritabil best-buy, iar unele specificații par a fi preluate de pe un smartphone cu cost de comercializare superior.

Îl cumperi pentru display-ul cu rezoluție FHD, procesorul Kirin 650 de tip octa-core, Android 6.0 cu Emotion UI și suport software pe viitor, capacitățile foto și video, cititorul de amprentă și multe alte elemente pe care le veți descoperi cât de curând într-un review cuprinzător. Merită!

2. Huawei P8 Lite

Huawei-P8-Lite-2

Preț – 179 euro sau 0 euro cu Super RED 25 ( 25 euro pe lună, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale, 5 GB trafic de date la viteze 4G, 300 minute internaționale pe mobil, 100 de minute efectuate sau primite sau SMS-uri trimise în roaming, 300 MB trafic de date).

Are review pe site și acolo îi găsiți toate punctele PRO și CONTRA. Urcă pe locul 2 pentru că are un preț mai bun, dar ca experiență de utilizare se situează după cum este și normal sub Huawei P9 Lite și Samsung GALAXY A5 2016. A primit update spre Android 6.0 și este capabil să ruleze majoritatea jocurilor și aplicațiilor din Google Play.

1. Vodafone Smart Ultra 6

Vodafone-Smart-Ultra-6-1

Preț – 189 euro sau 14 euro cu Super RED 25  ( 25 euro pe lună, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale, 5 GB trafic de date la viteze 4G, 300 minute internaționale pe mobil, 100 de minute efectuate sau primite sau SMS-uri trimise în roaming, 300 MB trafic de date).

Și acest smartphone a trecut prin testele Gadget.ro. Vodafone și ZTE au colaborat, iar Smart Ultra 6 este o versiune îmbunătățită a unui smartphone din portofoliul companiei chineze. Rulează un Android fără modificări în ce privește interfața grafică, dispune de specificații excelente pentru prețul plătit. În recenzie îi găsiți toate punctele PRO și CONTRA, de ce merită a fi pus pe lista de achiziții.

A mai rămas lista similară pentru Telekom, sper că tiparul stabilit de Orange și Vodafone nu se repetă. Ar trebui să adaug și un zâmbilici. Am uitat să precizez că fiecare dintre voi poate să vină cu o listă personală în secțiunea de comentarii.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.