Au fost anunțate câteva vârfuri de gamă în prima parte a lui 2017. Mă gândesc spre exemplu la Samsung GALAXY S8 și S8 Plus, LG G6, Huawei P10 și P10 Plus etc. Totuși, mai avem câteva modele interesante, unele deja anunțate, dar nelansate în țara noastră. 

5. Nokia 9;

Am văzut că apar din ce în ce mai multe detalii, iar HMD Global se pregătește a aduce un smartphone în categoria premium. La bursa zvonurilor se vorbește de un display de 5.3 inch cu rezoluție QHD, procesor Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB RAM, 64 GB stocare, Android 7.1 Nougat, cameră duală de tip 2 x 13 Megapixeli și un preț de 700 – 750 euro. Repet, bursa zvonurilor și nu detalii oficiale.

S-ar putea să-l vedem importat și în țara noastră, HMD Global colaborează cu Orange, Vodafone etc ( Nokia 3310 în ediție 2017 a ajuns în oferta operatorilor de telecomunicații).

4. Xiaomi Mi Mix 2

Phabletul ce a atras atenția prin designul său se pregătește de o ediție actualizată. Mi Mix 2 ar veni cu display de 6.4 inch ce afișează 2040×1080 pixeli, procesor Qualcomm Snapdragon 835, 4 sau 6 GB RAM și 128 sau 256 GB spațiu de stocare, Android 7.0, cameră duală de 16 Megapixeli, baterie de 4400 mAh, cameră frontală de 13 Megapixeli, fără slot pentru cardurile microSD, USB type-C.

Este suficient să arate cel puțin la fel de bine ca generația anterioară, iar costul să nu fie exagerat. Mă rog, ar fi mare lucru să-l vedem pe canal oficial în Europa și nu prin magazinele online chinezești sau prin zona gri.

3. HTC U11

A fost anunțat de către HTC în urmă cu câteva zile, iar din 22 mai îl găsiți la precomandă în oferta Vodafone. La pachet se oferă și brățara UA Band. Din câte știu, livrarea propriu-zisă se desfășoară de la începutul lui iunie.

HTC U11 este primul smartphone cu Qualcomm Snapdragon 835 ce ajunge pe canal oficial în țara noastră. În topul DxOMark a ieșit pe primul loc, 90 de puncte ( peste punctajul înregistrat de GALAXY S8 și S8 Plus, Google Pixel și Pixel XL etc). Teoretic, este cel mai bun smartphone la nivel de cameră foto. Practic, nu l-am testat ca să trag o concluzie într-un sens sau altul.

2. Xiaomi Mi6

Observ că QuickMobile îl listează în variantele cu 64 și 128 GB spațiu de stocare, dar am așa o vagă impresie că mai degrabă avem o etapă de precomandă. Livrările sunt pronosticate a avea loc în perioada 31 mai – 7 iunie. Practic, Mi6 ajunge în țara noastră de la început de vară.

Unul dintre puținele elemente comune între HTC U11 și Xiaomi Mi6 – Qualcomm Snapdragon 835. Cu diferența ca HTC-ul beneficiază de import oficial sau Mi6 pe canal gri.

Este interesant pentru cei ce caută să primească un produs care să iasă în evidență la capitolul performanțe / preț plătit. O să încerc a-l face rost la review și revin cu mai multe detalii.

1. OnePlus 5;

Nu se cunosc multe detalii la momentul actual, doar că lansarea este pregătită a fi efectuată în vara lui 2017. Sunt așteptări mari legate de OnePlus 5, mai ales că OnePlus 3 și 3T se bucură de aprecierea clienților. Presupun că OP5 va urca puțin ca preț, nu cred că va costa sub pragul a 2300 – 2400 – 2500 lei.

Ce se știe sigur: Qualcumm Snapdragon 835 + camera duală. Restul informațiilor în perioada imediat următoare.

Observați că Snapdragon 835 este un procesor ce se pregătește să cucerească întreaga piața. Qualcomm are de gând să rupă gura târgului cu noul ansamblu hardware și am văzut că de la companii chinezești necunoscute și până la brandurile A-list, Snapdragon 835 devine cam singura mențiune întâlnită la nivel de produs flagship. MediaTek nu are un produs rival, Samsung și Huawei nu oferă procesoarele dezvoltate intern și către alte companii. S-ar putea să fie o limitare dată de patentele Qualcomm, patente integrate atât de Kirin cât și de Exynos.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.