Software

Programul beta pentru testarea Android 8.0 Oreo pe Samsung GALAXY S8 și S8 Plus s-a încheiat, iar dintr-un moment în altul ar trebui ca să ajungă OTA. 

Samsung Experience 9.0 se numește interfața pe care compania sud-coreeană a adus-o pe Android 8.0 (se face legătura cu iminenta lansare a GALAXY S9 și S9 Plus). Sammobile are o captură de ecran cu un infografic, iar de acolo am scos câteva funcții ce le vom regăsi pe S8 și S8 Plus.

1. Tastatură cu multiple opțiuni de customizare (un rând de scurtături în partea superioară către textul predictiv, emoji, GIF, setări etc). Poți alege între 4 combinații care să evidențieze tastatura qwerty touch, au adus noi emoji, stickere și GIF-uri pentru cei interesați să trimită mesaje câte mai expresive pe FB messenger sau WhatsApp.

2. Căutare îmbunătățită (în procesul de căutare sunt incluse rezultate din Contacte, Setări, Fișiere, Mesaje și mail – toate aranjate sub formă de carduri).

3. Bixby cu funcții noi – Samsung nu renunță la asistentul preinstalat pe S8 și S8 Plus, încearcă să-l facă cât mai util, relevant etc.

4. Posibilitatea de seta filtre de culori pe display spre a avea un conținut mai lizibil. Nu prea știu cine i-ar dori ca ecranul să aibă filtre precum cele de mai jos, mai degrabă m-ar deranja și nu ar ajuta spre a preîntâmpina oboseală ochiilor.

5. Acces simplificat spre serviciile de cloud ale Samsung – direct de pe ecranul de start.

6. Samsung Connect primește un manager revizuit al dispozitivelor – ai posibilitatea în a seta diverse scenarii (Ex: stabilești în ce momente ale zilei să ai luminile aprinse sau nu în camera de zi etc).

7. Dual Messenger – setezi două conturi pe același telefon (o funcție pe care cred că o aduce și Android 8.0 Oreo în mod nativ, de mult timp în interfața MIUI a Xiaomi etc).

8. Samsung DeX primește suport pentru rezoluții noi (1920×1080 pixeli și 2560×1440 pixeli). 

9. Aplicație de mail cu funcții noi pe partea de productivitate.

Știu și întrebarea ce va sosi în rubrica de comentarii: Când ajunge Android 8.0 Oreo pe S8 și S8 Plus? Teoretic, în viitorul apropiat. Practic, doar Samsung știe. S-ar putea să vedem Samsung Experience 9 pe S9 și S9 Plus, iar în mod concomitent să plece și update-ul spre flagship-urile din 2017.

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.