TOP: Cele mai bune brățări fitness cu monitorizare a nivelului de oxigen din sânge și preț de sub 250 lei – 23.10.21

23/10/2021

Nu trebuie să investești o sumă mare în a achiziționa o brățară fitness care să ofere o experiență de utilizare decentă, să beneficieze de suport software și o multitudine de funcții pe partea de monitorizare a activităților desfășurate peste zi.

De ce să cumperi o brățară de fitness?

  • sunt mai ușoare față de un smartwatch și nu deranjează așa tare în activitățile desfășurate peste zi;
  • funcțiile de ceas + monitorizare a somnului, a ritmului cardiac, a activităților sportive desfășurate;
  • autonomie bună – majoritatea ajung pe la o săptămână în condiții de utilizare medii spre intensive;
  • te motivează suplimentar în a face mișcare peste zi.

Am ales 5 produse ce consider că sunt bune ca raport preț / specificații, iar lista este deschisă și către voi. Secțiunea de comentarii vă stă la dispoziție.

5. Huawei Band 4 Sport;

Este doar cu câțiva lei mai scumpă față de modelul aflat pe poziția a 4-a –  Amazfit Band 5. Huawei Band 4 dispune de un senzor pentru SpO2. Are un ecran cu touch, monitorizează somnul, autonomia este ceva mai modestă față de alte brățări fitness – în jur de 7 – 8 – 8 zile, în funcții de cât de folosită este. Certificarea legată de contactul cu apa este 5ATM, o poți duce în imersie totală în sesiunile de înot în bazin etc.

4. Amazfit Band 5;

Amazfit Band 5 și Xiaomi Mi Band 5 sunt fabricate de către aceeași companie – Huami (dimensiunile, ecranul, autonomia, aplicația companion pentru Android și iOS, conectivitatea = identice). De curând au decis să treacă printr-un proces de rebranding.

Diferența dintre cele două brățări este dată de faptul că Amazfit Band 5 are un senzor mai bun pe partea de monitorizare a ritmului cardiac, dispune și de un senzor pentru monitorizarea nivelului de oxigen din sânge – SpO2 (inexistent la Mi Band 5). O altă funcție ce nu știu cât de folosită va fi la Amazfit Band 5 este suportul pentru control vocal prin Alexa.

Autonomia mi se pare a fi un mare punct pro –  până la 15 zile.

3. Huawei Band 6;

Am citit că la Huawei Band 6 și Honor Band 6 s-ar fi oprit colaborarea dintre cele două companii. În fine, ideea este că avem produse similare, doar că brățara Huawei are ceva în plus față de rivala de la Honor. La început, Honor Band 6 avea aceeași aplicație companion cu Huawei Band 6 – Health de la compania chineză. Înțeleg că între timp ar fi dezvoltat o aplicație separată. S-ar putea să fie doar o promisiune ce a rămas neonorată.

Ce aduce Huawei Band 6 în plus față de Honor Band 6?

  • 96 de moduri de sport ce sunt detectate vs 10 la Honor Band 6;

2. Xiaomi Mi Smart 6;

Probabil, cea mai vândută brățară de fitness din România, dar și la nivel global. Are o sumedenie de funcții interesante și aici m-aș referi la informațiile legate de calitatea respirației din timpul somnului, faptul că este capabilă să ofere date legate de zumba și street dance etc. Autonomia ajunge până la 14 zile. La Xiaomi de obicei chiar ajungi la valori similare cu cele notate de către producător, la ceilalți trebuie să scazi un 30% din valoarea promisă.

1. Honor Band 6;

Aș spune că aici diferența între brățară și smartwatch devine din ce în ce mai greu de făcut, idem și la no. 3 – Huawei Band 6. Integrează un ecran AMOLED de 1.47 inci, autonomia ajunge până la 14 zile, monitorizare Sp02, 10 moduri profesionale ce sunt detectate pe partea de activități sportive desfășurate, detectează anomalii de funcționare în ce privește ritmul cardiac și trimite notificări către utilizator. La sub 190 lei mi se pare a fi o alegere inspirată. Așa cum Amazfit colaborează cu Xiaomi, putem spune că și Honor & Huawei fac produse similare, cu mici diferențe.

Nu aș plăti cei 40 lei în plus până la Huawei Band 6, doar pentru faptul că integrează mai multe moduri sportive. Totuși, dacă petreci mult timp prin sala de fitness s-ar putea ca Huawei Band 6 să fie o alegere mai bună.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.