Arhiva-PC

M-am gândit că ar fi util și un top ușor atipic. După ce achiziționezi un PC sau un laptop sunt câteva elemente ce aduc un plus experienței oferită de acesta. Sunt capitole ce pot fi îmbunătățite fără a fi nevoie de o investiție masivă.

7. Mouse Genius DeathTaker – 157 lei

Mouse-gaming-Genius-DeathTaker (23)

La laptop devine un accesoriu, am rămas cu gândul la Genius DeathTaker după ce l-am testat. Costă sub 170 de lei și oferă foarte multe la acest preț, customizabil până la nivel de culori afișate și sub vreo 16.7 milioane posibilități, customizabil în ce privește funcțiile butoanelor, greutăți ajustabile, fir serios, placat la portul USB 2.0, arată într-un mare fel.

6. Tastatură Apple – 249 lei

tastatura-Apple

Sunt câteva elemente pe care le caut o tastatură. Să fie slim, cursa tastelor cât mai redusă, să nu facă zgomot și mai ales să puncteze serios la ergonomie. Cam asta face tastatura Apple în cauză ce are ceva vechime de când a fost lansată, cele cu baterie nu sunt pe placul meu. În cele din urmă se vor descărca și pierzi timpul să încarci bateriile sau să le schimbi, devine deranjant în timp.

5. Boxe MicroLab SOLO-4C – 339 lei

Boxe-MicroLab-SOLO-4C

Sound-ul oferit de un laptop nu are cum să te mulțumească, mai ales că din când dorești să ai un fel de mini-party și un sound ceva mai puternic. Urăsc firele în exces și de aceea nu sunt adeptul sistemelor de tip 2.1, 5.1, 7.1, etc. Un sistem audio 2.0 cu vreo 40W RMS mi se pare decent, mai ales dacă nu dorești să-ți deranjezi vecini.

4. HDD extern Western Digital de 2 TB – 425 lei 

Prețurile au mai coborât după ce anul trecut s-au menținut destul de sus. Se merită dacă dorești spațiu mare: 1 sau 2 TB, etc.

3. Memorie Kingston 8GB, DDR3, 1600MHz – 209 lei

Am observat că 4 GB de RAM au devenit un fel de standard la laptopurile din prezent, nu mai sunt limitările de la Windows XP care nu știa mai mult de atât și prevăd că pe viitor va reporni o mică cursă la acest capitol. Pentru jocurile de ultimă generație aș zice că nu memoria RAM face diferența ci mai degrabă placa video. Oricum nu strică un suprlus de RAM pentru un calculator rapid.

2. SSD Kingston de 120 GB 399 lei

SSD-urile sunt soluțiile de stocare ale viitorului. Prețurile au căzut și prevăd că nu se vor opri aici. Observ că și un SSD de peste 100 de GB coboară sub pragul de 500 lei, sunt câteva oferte de luat în seamă. Un SSD aduce un boost de viteză sesizabil de la prima pornire a PC-ului / laptopului, sunetul specific unui HDD dispare, accesezi orice prin meniu  la o viteză mai mare, copiez mai repede, etc.

1. Placă video dedicată nVidia GeForce GTX 690 – 5089 lei

nVidia GeForce GTX 690

Presupun că mare parte dintre cei care optează pentru un sistem de tip desktop PC o fac și pentru placa grafică dedicată ce la nevoie poate fi schimbată ușor cu una și mai puternică. Am pierdut șirul evoluției lor, asta și pentru că de vreo 7 / 8 ani de zile am ales să merg pe mâna unui laptop și aici te mulțumești cu ce primești la pachet în momentul achiziției. Modelul de mai sus se află în opoziție cu celelelate șase, costă enorm. Tocmai de aceea merg ca și recomandare spre unul dintre vâfurile de gamă, bineînțeles că sunt alternative și la un preț ceva mai redus, dar modelul în cauză oferă experiență fără compromis.

Întotdeauna mi-am dorit să testez un desktop pc cu o placă grafică poziționată ca vârf de gamă. Sper să mi se îndeplinească această dorință în 2013.

Care dintre cele șapte le-ați pune pe o listă de achiziții?