Foto si Video

Inteligența de care dau dovadă cei de la Toyota este un alt argument al ingeniozității nipone. Ne așteptam ca de la ei să vină așa ceva. Astfel astăzi, președintele companiei nipone, Akio Toyoda, a prezentat lumii o mașină concept care, zic unii, seamănă cu un smartphone gigantic.

Adevărul adevărat este că nu poți să îți dai seama exact dacă e smartphone sau computer personal. Totuși, multifuncționala pare genială la o primă vedere. Poate fi folosită ca un pc, caroseria și interiorul sunt alcătuite din ecrane LCD și este dotat cu asistent personal care poate prelua controlul mașinii dar care mai răspunde și la comenzi vocale ale pasagerilor sau ale șoferului.

Datorită ecranelor folosite pentru caroseie și interior, acestea pot fi ușor modificate în funcție de pretențiile proprietarului. Pe lângă toate astea, sistemul de asistență este concomitent cu condusul și este făcut printr-un asistent virtual, nu doar o simplă Ioana a gps-ului tradițional – o Ioana reloaded. Și asta pentru a nu mai vorbi de elementul socializare cu ceilalți participanți în trafic, caracteristica smartphone a noului model.

Cam așa s-au gândit cei de la Toyota, se poate combina utilul cu plăcutul în activitatea șofatului. Quite interesting!