Diverse

Dacă de la companii precum Google și Facebook ne așteptam să investească sume considerabile în cercetarea inteligenței artificiale, la producătorul auto numărul unu în lume putem spune nu prevedeam așa ceva. Toyota a anunțat că va investi 1 miliard de dolari într-un nou centru de cercetare situat în Palo Alto, California. Practic, în Silicon Valley.

Planul pe cinci ani prevede crearea unei noi companii, denumite Toyota Research Institute. Inițial, producătorul nipon va avea un laborator pe lângă Universitatea Standford și altul lângă M.I.T Cambridge.

Nu cunoaștem exact care sunt principalele direcții de cercetare ce vor avea prioritate în Toyota Research Institute. Este totuși destul de clar ce a adus până acum cercetarea în inteligența artificială: asistenți personali precum Siri de la Apple sau vehicule capabile să se deplaseze în mod complet autonom.

Cel din urmă este probabil principalul obiectiv și al celor de la Toyota. Ei se pare că au pierdut deja ceva timp în direcția pilotării autonome, iar acum vor să revină în centrul atenției cu ajutorul celor mai pricepuți ingineri din Silicon Valley. Densitatea de astfel de cercetători este cea mai mare aici și nu degeaba Toyota a ales să vină în această zonă și să aducă cu sine 1 miliard de dolari.

Sursa: NYTimes.com

Categorii: anunturi-diverse

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.