Retelistica

TP-Link a anunțat primul său router de tip multi-band pe 2.4, 5 și 60 GHz. Elementul central este Wi-Fi ad-ul și vitezele de până la 7.2 Gbps, cred că se poziționează direct pe una dintre pozițiile fruntașe la capitolul viteză oferită. 

Alte detalii tehnice legate de noul router TP-Link Talon AD7200:

  • viteze de până la 800 Mbps pe 2.4 GHz, până la 1733 Mbps pe 5 GHz și până la 4600 Mbps pe 60 GHz;
  • banda de 60 GHz este capabilă de streaming 4K și partajare rapidă a fișierelor de dimensiuni mari;
  • procesor dual-core la 1.4 GHz;
  • 8 antene externe, compatibilitate cu 802.11a/b/g/n/ac/ad;
  • 4 porturi gigabit pentru conexiunile pe fir, 2 x USB 3.0;
  • aplicația TP-Link Tether pentru iOS și Android ce permite verificarea statusului rețelei și modificarea setărilor;
  • MU-MIMO + beamforming pentru Wi-Fi direct, control parental, funcție de rețea în mod vizitator, diverse opțiuni pe partea de criptare a datelor.

Declarații oficiale:

Qualcomm investește constant în tehnologii inovatoare pentru a răspunde prompt cerințelor clienților și a preveni rețelele supra-încărcate. Suntem în prima linie pentru dezvoltarea celui de-al doilea val al tehnologiei MU-MIMO pentru creșterea eficienței de utilizare a benzilor de 2.4/5 GHz, iar acum aducem tehnologia 802.11ad pe piață într-o formă comercială. Toate aceste tehnologii sunt concepute pentru a îmbunătăți conexiunea și experiența utilizatorilor”, a declarat Rahul Patel, vicepreședinte senior și manager general al diviziei de conectivitate în cadrul Qualcomm Technologies, Inc.

TP-LINK se concentrează în continuarea pe furnizarea de viteze superioare, de soluții de încredere capabile să susțină rețele de capacitate tot mai mare. Noul nostru router Wi-Fi multi-band AD7200 va aduce viteze Wi-Fi mai mari ca niciodată în orice locuință”, a declarat Lewis Wu, vicepreședinte executiv al TP-LINK SUA.

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.