Arhiva-Telecomunicatii

Deutsche Telekom este cu un pas înainte în ceea ce priveşte specularea pieţei. Văzând că fibra optică este viitorul în transferul de date cu volum şi viteză mare, compania de telecomunicaţii nemţească, prin cercetătorii de la Telekom Innovation Laboratories, a reuşit la performanţa unei astfel de retele functionale. Cu o singură fibră optică, aceasta este capabilă să ajungă la o viteză de transmisie a datelor de până la 512 Gbps, în condiţii de test (în realitate ajunge doar la 400 de Gbps).  Asta în condiţiile în care, până acum, rata maxima de transfer printr-un singur canal de fibră optică a fost de 100 Gbps.

Partea şi mai interesantă a situaţiei este faptul că această reţea este deja instalată pe o distanţă de un km între Berlin şi Hanovra, alături de tradiţionala reţea de 10 Gbps.

Dacă s-ar folosi toate cele 48 de canale ale fibrei optice inventate şi testate, viteza lor totală de transfer putând ajunge 24,6 Tbps. Zici că nu este real. :)

 Sursa: Telekom Innovation Laboratories

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.