A început sezonul rece și soluțiile de încălzire de tip calorifer sunt la mare căutare, mai ales cele ce permit controlul prin Wi-Fi. 

Caloriferul electric mi se pare soluția la îndemână când vrei căldură într-o locuință pe care o folosești ocazional și nu numai. Spun ocazional pentru că și consumul de energie mi se pare a fi pe măsură și cumva trebuie să ți-l asumi la pachet. 

1. Calorifer electric TESY cu 3 trepte de putere, termostat reglabil și protecție anti-îngheț

Este un model cu nota 4.63 din…, 411 review-uri. Sosește în mai multe variante: 7, 9, 12 sau 14 elemente, iar prețurile încep de la puțin peste 300 lei. 

De la TESY am folosit la un moment dat un boiler electric și își face și acum treaba cu brio. Putea fi legat și la un panou solar ce încălzește apa etc. Este un brand recunoscut pentru produsele sale de bună calitate în acest domeniu (boilere electrice, calorifere etc)

2. Calorifer electric Star-Light cu 11 elemenți, 2500W și trei trepte de putere, termostrat reglabil

A strâns evaluarea 4.53 din 189 de recenzii. Mi se pare o soluție de tip best-buy, asta și pentru că prețul este destul de bun, La aproximativ 309.99 lei primești un calorifer cu 11 elemenți, 5 canale de ulei, 3 trepte de putere, termostrat reglabil și indicator luminos, consum de energie de maxim 2500W. 

Cele trei trepte de putere sunt la 1000W, 1500W și 2500W. 

3. Calorifer electric Heinner cu ulei, 2000W, termostrat reglabil și 9 elemenți 

Și aici este mult feedback strâns din partea celor ce l-au achiziționat. Are nota 4.42 din 60 de recenzii. Costă 189.99 lei în momentul de față și în această sumă primești un calorifer electric cu ulei, consum de 2000W, 9 elemenți, protecție la supraîncălzire și termostrat reglabil. 

Am 2 camere și un hol + o baie și o bucătărie în construcție la o casă mai veche ce a aparținut bunicului meu dintr-o comună de pe lângă Găești. Mai merg pe acolo la câteva săptămâni și după ce am renovat cele 2 camere căutam o soluție de încălzire peste zi. Într-o cameră este montat un panou radiant și un calorifer electric Tesy de 3000W ce are trei trepte de putere, termostat de siguranță etc (în 2019 a costat…, 319.99 lei, acum este listat aproape dublu). În alta am ales un convector electric de podea Smartmi cu control prin Wi-Fi. Am și o priză electrică smart + hub și termometru Nous, de aici și controlul la distanță. 

Cele 2 camere nu au suprafață mare, maxim 30 metri pătrați și nu sunt încă izolate termic la exterior. Mă uitam că într-o zi, consumul de energie s-a dus la…, aprox. 40 – 50 kWh. Fac pariu că rețeaua veche de energie nu ar fi făcut față, am schimbat și pe asta, altfel cred că pur și simplu s-ar fi topit. Când vor fi izolate, se va reduce consumul, asta-i clar. Mă rog, eu le țin la 7 – 8 grade Celsius, iar în câteva ore muncesc serios spre a ajunge la temperatura setată de 20 – 22 grade Celsius. Presupun că ar fi un consum mai mic dacă ar fi constant la o anumită temperatură. 

Folosiți soluții de încălzire electrice, ce feedback aveți în acest sens?

Acest articol este susținut de către eMAG. 

Categorii: diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.