Retelistica

Pentru foarte mulţi dintre noi formatul 4K nu mai reprezintă o noutate de ceva timp, însă deşi acesta a prins bine în mediul online, se lasă foarte greu „sedus” la nivel de televiziune clasică.

În prezent există câteva posturi de televiziune ce transmit 4K, însă acestea au un conţinut limitat şi de cele mai multe ori sunt prinse în pachete speciale denumite extraopţiuni (adică trebuie să plătim în plus pentru ele). Eu personal am activat DIGI 4K şi exceptând câteva meciuri de fotbal la care mă mai uit, extraopţiunea este inutilă.

Momentan în România nu există un post de televiziune cu conţinut local care să transmită în format 4K, însă acest lucru s-ar putea schimba. Televiziunea Trinitas TV a început să transmită live în formatul 4K pe YouTube începând cu data de 22 aprilie, iar reprezentanţii promovează acest tip de transmisiune sub formatul TRINITAS TV 4K DIRECT.

Sigur că acum vorbim strict de mediul online, însă să nu uităm că majoritatea românilor ce urmăresc Trinitas TV o fac în formatul clasic, de aceea pentru reprezentanţii postului de televiziune, Trinitas TV 4K este cu siguranţă o opţiune urmărită şi analizată în acest moment.

Investiţia ar putea fi considerabilă, însă la nivel de imagine ar fi cu adevărat o lovitură pentru Patriarhia Română.

Dacă vă interesează, pe YouTube puteţi găsi deja în format 4K Sfânta Liturghie – Sf. Sfințit Mc. Simeon, ruda Domnului, ep. Ierusalimului, Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu – Catedrala Patriarhală din București, Slujba Utreniei – Sf. Ap. și Ev. Marcu; Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului, Slujba Utreniei – Sfântul Ierarh Teodor Sicheotul, episcopul Anastasiopolei.

Sursa: hdsatelit.com