Arhiva-Alte telefoane mobile

Compania IntSec a lansat telefonul Tripleton Enigma E2. Acesta nu are procesor de ultimă generaţie, nu rulează Android, nu are touchscreen, dar se laudă că este cel mai sigur telefon din lume.

Cei de la IntSec afirmă că Tripleton Enigma E2 oferă posibilitatea criptării convorbirilor în aşa fel încât acestea să nu poată fi ascultate. În momentul conectării cu un alt Tripleton Enigma E2, poate fi aleasă funcţia Crypto prin care un al doilea SIM generează şi trimite un cod unic de autentificare între cele două terminale, securizând astfel convorbirea. Există combinaţii de 10 până la 77 de caractere care te asigură că nimeni nu îţi va putea intercepta convorbirea.

Ca şi dotări hardware, Tripleton Enigma E2 dispune de un display de 2,4 inch cu o rezoluţie de 240 x 320 pixeli şi o autonomie de 4 ore în convorbire. Mai are o cameră foto de 3 megapixeli, MP3 player, Bluetooth şi slot pentru card microSD.

Compania se aşteaptă ca telefonul lor să fie utilizat de către cei din domeniul business sau chiar în misiuni ce tin de siguranţa naţională. Preţul unui astfel de dispozitiv este de 1320 de lire sterline.

Sursa: pocket-lint.com