Diverse

Cei de la Bolt sunt prezenţi cu trotinete electrice în 15 oraşe din ţară: București, Cluj-Napoca, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Arad, Galați, Brașov, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Botoșani, Piatra Neamț.

Toţi cei care folosesc acest mijloc de transport, vor avea o surpriză plăcută începând cu viitorul update făcut trotinetelor. Acestea vor spune „Mulţumesc !” în momentul în care vor fi ridicate în poziţie verticală.

Soluția folosește senzorii încorporați, care evaluează poziția vehiculului, iar atunci când o persoană intervine și ridică o trotinetă căzută, sistemul de atenționare sonoră va răspunde în semn de mulțumire. Pe lângă noua funcție, care are rolul de a îmbunătăți comportamentul utilizatorilor, Bolt testează și un sistem de parcare pe bază de AI.

Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt România, a declarat: „Bolt dezvoltă constant tehnologii create pentru a aduce un plus de siguranță și confort atât utilizatorilor de trotinete electrice, cât și celorlalți participanți la trafic. Prin noua funcție urmărim să reducem numărul trotinetelor răsturnate, care – la rândul lor – pot încuraja actele de vandalism: uneori, trotinetele sunt parcate în poziții incorecte sau culcate la pământ, blocând accesul sau reprezentând un pericol pentru pietoni. Sperăm ca abilitatea vehiculului de a spune Mulțumesc! va încuraja oamenii să acționeze în spirit civic și să ridice trotinetele lăsate în poziții incorecte, contribuind astfel la reducerea efectelor negative ale vandalismului.”

Îmi place să văd că până şi trotinetele electrice ştiu să spună mulţumesc. Să vedem reacţia 🧐uaminilor🧐.

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.