Trotineta electrica VSETT 10+ Diverse

Dacă sunteţi posesori de trotinete sau biciclete electrice ce ating viteze de peste 25 km / oră, vă recomand să urmăriţi evoluţia acestui subiect, deoarece sunt şanse foarte mari ca spre sfârşitul acestui an să trebuiască să le faceţi asigurare RCA.

Directiva 2021 / 2118 / CE de la nivelul Uniunii Europene trebuie transpusă în legislaţia naţională până la data de 23 decembrie 2023, astfel că aceasta este luată în calcul de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în proiectul de lege privind modificarea legii RCA la care se lucrează în prezent.

În noul proiect de lege se menţionează că „orice mijloc de transport pe uscat cu propulsie proprie cu o viteză maximă constructivă mai mare de 25 km/h” va trebui asigurat obligatoriu printr-o poliţă RCA. Cele mai vizate de această modificare sunt trotinetele şi biciclete electrice, cât şi orice alt mijloc de transport care îndeplineşte condiţia de mai sus. Poliţe RCA obligatorii vor trebui să facă şi utilizatorii “mijloacelor de transport pe uscat cu propulsie proprie cu masă proprie mai mare de 25 kg şi o viteză maximă constructivă mai mare de 14 km/h”.

Până la implementarea noilor modificări, cei interesaţi pot face deja poliţe de asigurare facultative pentru trotinete şi biciclete electrice care să acopere următoarele posibile daune:

  • Daune accidentale cauzate de coliziunea cu alte vehicule;
  • Daune accidentale asupra vehiculului electric asigurat;
  • Furt prin efracție, tâlhărie și tentative de furt.
Sursa: hotnews.ro