Aceaste metode iti permit activarea si dezactivarea functiilor native multitasking si home screen wallpaper pe iPhone 3G iOS4.x fara a fi necesar un nou Jailbreak. Ultima versiune redsnow permite selectarea functiilor multitasking si home screen wallaper insa daca doresti ulterior activarea sau dezactivarea acestora o poti face prin una din metodele de mai jos.

Instalare din Cydia

Utilitarul din Cydia ce permite switch-ul celor 2 functii se numeste Features si este disponibil in sursa modmyi. Este necesara si instalarea Winterboard. Activarea si dezactivarea se face din Winterboard iar dupa fiecare operatiune este necesar un respring.

Metoda alternativa: activarea si dezactivarea manuala a functiilor

Ce ai nevoie?

Pasul 1

Conecteaza-te prin SSH la iPhone (ghid conectare SSH cu WinSCP);

Pasul 2

Navigheaza in directorul /System/Library/CoreServices/Springboard.app si cauta fisierul N82AP.plist;

Pasul 3

Copiaza fisierul N82AP.plist pe calculator si fa-i o copie de siguranta (nu sari peste acest pas);

Pasul 4

Instaleaza plist Editor pentru Windows (din link-ul de mai sus) si deschide fisierul N82AP.plist de pe calculator;

Pasul 5

Cauta in cod urmatoarele campuri:

<key>homescreen-wallpaper</key>
<true/>

<key>multitasking</key>
<false/>

Pasul 6

Editeaza dupa preferinte: valoarea true activeaza functia iar false o dezactiveaza. Dupa editare, salveaza fisierul cu aceeasi denumire.

Pasul 7

Suprascrie fisierul modificat (pastrand separat o copie de siguranta in caz ca ceva nu functioneaza cum ar trebui) si da un restart la iPhone (inainte de restart, lasa ssh-ul si wifi-ul pornite pentru a pune la loc fisierul original daca apar probleme)