Custom ROM Android 5.0 Google Play pentru Samsung Galaxy S4 I9505 Software

În urmă cu câteva zile Samsung Galaxy S4 Google Play edition (I9505G) a primit update la Android 5.0 Lollipop. Dar cum mulți dintre noi avem versiunea cu TouchWiz, dezvoltatorul XDA Danvdh a portat (adus) sistemul pentru această platformă.

Acest ROM nu este tocmai stock, dar este foarte apropiat, majoritatea funcțiilor adiționale fiind adăugate pentru a îmbunătăți experiența nativă Lollipop. Câteva din ele sunt:

 • acces root
 • busybox
 • posibilitatea de a modifica elemente ale interfeței (animația de boot, luminile tastelor, opțiuni de reboot etc)
 • listă internațională APN (Access Point Name)

Restul funcțiilor și mai multe detalii despre acest ROM puteți găsi în threadul oficial XDA aici.

Înainte de a începe trebuie să ții cont de următoarele aspecte:

 • Acest ROM este doar pentru versiunea I9505! S4 Google Play edition este bazat pe această versiune și din acest motiv ROM-ul va funcționa doar pe acest model. Nu încerca să îl instalezi pe altă variantă pentru că nu va funcționa!
 • Datele de pe telefon vor fi șterse, așa că îți recomand să faci un backup înainte. Mai multe detalii despre acest aspect poți găsi aici. Și fiind un telefon Samsung, îți recomand să faci un backup la partiția EFS folosind tutorialul de aici.
 • Această procedură va duce la pierderea garanției!

Acum că ne-am luat câteva măsuri de siguranță, putem trece la instalare.

De ce ai nevoie?

 • un Samsung Galaxy S4 I9505 cu acces root
 • drivere Samsung instalate
 • ultima versiune TWRP de aici în format IMG (link direct TWRP 2.8.1.0)
 • fișierul ZIP cu ROM-ul ce poate fi descărcat din threadul oficial sau de aici (Danvdh-GPE-5-12172014 în momentul scrierii acestul articol)
 • răbdare

1. Primul pas va fi să transferi cele două fișiere (fișierul recovery TWRP IMG și fișierul ZIP cu ROM-ul) în memoria internă a telefonului.

2. Dacă ai deja recovery-ul TWRP instalat poți trece la următorul pas. Dacă nu, instalează aplicația Flashify din Play Store folosind acest link și urmărește instrucțiunile de aici începând cu pasul 2.

3. Acum va trebui să intrăm în recovery. Dacă ai deja o scurtătură pentru acest proces folosește-o. Dacă nu, instalează aplicația Quick Boot (Reboot) de aici, pornește-o și selectează “Recovery”.

4. Acum că ești în TWRP, îți recomand să faci un backup accesând meniul Backup și trăgând de slide-ul de jos pe care scrie “Swipe to Back Up”. Va dura câteva minute dar vei fi bucuros că l-ai făcut dacă ceva nu va merge corect. După terminare apasă butonul Home sau Back până ajungi la meniul principal.

5. Accesează meniul Wipe -> Advanced Wipe, bifează Dalvik Cache, Cache, Data și System
și trage de slide-ul “Swipe to Wipe”. Din nou, Home sau Back până la meniul principal.

6. Selectează meniul Install, caută fișierul ZIP cu ROM-ul descărcat mai sus, selectează-l și trage de slide-ul “Swipe to Confirm Flash”. Acest proces va dura câteva minute. Când se termină, revino la meniul principal, selectează Reboot -> System.

Primul boot va dura mai multe minute, așa că lasa telefonul să-și facă treaba.

Dacă nu te descurci cu indicațiile text, poți găsi un tutorial general cu imagini aici.

Lasă-ne mesaje despre experiența ta cu acest ROM în secțiunea de comentarii. Și dacă îți place, accesează threadul oficial și spune-i “Mulțumesc” dezvoltatorului.