Tutorialul este bazat pe cel documentat si scris initial de nasty. Adaptat pentru xGPS si noua versiune GMDL. Valabil doar pentru iPhone 3G (iPhone 2G/iPod Touch doar cu adaptoare GPS externe).

Pasul 1

Pe iPhone instaleaza din Cydia aplicatia xGPS. Este diponibila gratuit.

Pasul 2

Pe calculator, descarca gratuit ultima versiune a utilitarului Global Maps Download Tool

Pasul 3

Dezarhiveaza pachetul descarcat si deschide aplicatia accesand “GMDL/bin/Debug/Global Map Download Tool.exe”

Pasul 4

Bifeaza in partea stanga “Open Street Map” iar in chenarul de cautare din dreapta locatia pe care vrei sa o descarci apoi centreaza harta (prin zoom si navigare), foloseste si butonul “Preview” pentru a te orienta.

Pasul 5

Apasa butonul “Download” din partea stanga sus si selecteaza un director in care vrei ca harta sa fie descarcata.

Pasul 6

Noua fereastra contine harta selectata la pasul anterior. Poti acum deselecta anumite zone (fara sosele sau alte inscriptii) pentru a micsora pachetul. Debifeaza 1X

Pasul 7

Apasa butonul lung din partea de sus a ferestrei si asteapta ca harta sa fie descarcata (pentru Bucuresti si imprejurimi, cu o conexiune decenta, poate dura chiar 2 ore).

Pasul 8

In partea de sus a GMDL apasa butonul “iPhone” iar in noua fereastra bifeaza “xGPS”. Output reprezinta locatia unde vor fi salvate fisierele ce ulterior trebuie copiate pe telefon. Apasa Process si asteapta adaptarea hartilor.

Pasul 9

In directorul indicat la “Output” vei gasi un fisier cu terminatia .db (numit default “xGPS_map.db”). Acesta trebuie copiat pe iPhone prin SSH in “var/mobile/Library” apoi setate permisiunile la 777.

Pasul 10

Restartea telefonul si porneste aplicatia xGPS. In setari comuta pe “Offline Mode” iar in ecranul principal apasa “Enable GPS”. Iconita din partea dreapta sus indica semalul GPS-ului iar cea din stanga jos indica viteza cu care calatoresti.

Hartile exportate din Global Maps pentru a rula in xGPS nu suporta turn by turn insa cei ce au realizat aplicatia ne asigura ca exista pe lista de prioritati.

Enjoy

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Razvan Rosca

Fondator Gadget.ro. Scrie atunci când timpul îi permite. Axat pe partea de productivitate.