TWRP 2.8.4.0 suporta instalarea de fisiere IMG Software

Odată cu versiunea 2.8.4.0, recovery-ul celor de la Team Win Recovery Project suportă și instalarea fișierelor în format IMG, folosite de obicei pentru a instala imaginile de BOOT sau a celor pentru alte recovery-uri.

Această funcție nouă este una binevenită, mai ales pentru utilizatorii de terminale HTC cu S-ON, care, până acum, trebuiau să instaleze imaginea de BOOT folosind fastboot pe un calculator sau alte aplicații din Play Store. Nu spun că până acum era un proces foarte dificil, dar acum putem face acest lucru odată cu instalarea ROM-ului, direct din recovery. Mulțumim TWRP!

Mai sus am menționat că poți instala și alt recovery. Poate te întrebi de ce ai avea nevoie să instalezi un recovery, din recovery. Păi, acum avem o metodă ușoară de a face update la recovery-ul actual atunci când apare o versiune nouă. Dar probabil motivul principal pentru care au adăugat această funcție este pentru a instala recovery-ul stock al telefonului pentru a putea face actualizări OTA. Din nou, mulțumim TWRP!

ATENȚIE! Instalarea unui fișier boot.img încorect poate împiedica pornirea terminalului. Nu folosi alt fișier boot.img decât cel pentru ROM-ul care dorești să-l instalezi! Acest fișier îl poți obține dezarhivând fișierul ZIP al ROM-ului. La fel și fișierul pentru RECOVERY – doar cel dedicat terminalului tău. Nu vom răspunde pentru eventualele probleme ce pot să apară în urma nerespectării acestor reguli și pași!

De ce ai nevoie?

  • un telefon sau o tabletă cu TWRP minim 2.8.4.0. Ultima versiune o poți descărca de pe siteul oficial făcând click aici și căutând modelul device-ului tău la Get TWRP for your device. O metodă simplă de a instala un custom recovery găsești aici.
  • fișierul boot.img pentru ROM-ul ce dorești să-l instalezi sau fișierul IMG pentru alt recovery.
  • răbdare

1. Transferă fișierul boot.img sau recovery.img în memoria internă a deviceului tău.

2. Introdu telefonul sau tableta în modul recovery folosind combinația de taste specifică fiecărui device (găsești informații în articolul despre instalarea unui custom recovery din cerințe) sau o aplicație ca Quick Boot (Reboot).

3. Odată ajuns în recovery-ul TWRP, alege opțiunea Install, apasă pe butonul Images… din colțul dreapta-jos, caută și selectează fișierul IMG transferat la punctul 1.

TWRP 2.8.4.0 suporta instalarea de fisiere IMG

4. Odată selectat fișierul IMG, va trebui să alegi destinația lui – Boot sau Recovery – și confirmă instalarea trăgând către dreapta cursorul Swipe to Confirm Flash. Așteaptă mesajul de confirmare și gata.

TWRP 2.8.4.0 suporta instalarea de fisiere IMG

E atât de simplu!

Spor la flashuit!