gAuto

Uber a anunţat lansarea în România a primului serviciu de ridesharing 100% electric. Acesta se numeşte UberGREEN, iar pentru început o flotă de 20 maşini Renault Zoe va deservii cetăţenii din Bucureşti, capitala ţării noastre devenind primul oraş din Europa Centrală şi de Est care beneficiază de acest serviciu.

UberGREEN este oferit în parteneriat cu Eldrive, companie care are drept principal obiectiv “accelerarea tranziţiei României către utilizarea în transporturi a energiilor nepoluante”. Uber estimează că până în luna aprilie inclusiv peste 10.000 de bucureşteni se vor bucura de acest serviciu.

Cele 20 de maşini Renault Zoe au 0 emisii de carbon, iar bateriile Z.E. 40 integrate garantează o autonomie de până la 300 de km în traficul aglomerat al Bucureştiului.

Oricine poate comanda o maşină 100% electrică prin intermediul aplicaţiei Uber. Tariful este de 1.65 lei tariful de bază cu 0.28 lei / minut şi 1.65 lei / km, la un tarif minim de 12 lei. Numărul limitat de maşini poate aduce cu sine şi nemulţumiri, însă proiectul este pentru moment în faza pilot.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.