gAuto

Când mă uit la acest Citroen 2CV mintea îmi fuge automat către filmul „Jandarmul şi jandarmeriţele”, unul dintre cele mai amuzante filme cu Louis de Funès în rol principal. În acest film apar la un moment dat o serie de maşini foarte asemănătoare cu acest Citroen 2CV (posibil să fi fost chiar acest model).

Revenind la ideea acestui articol, un francez pasionat pe numele său Michel Robillard a început în 2011 construcţia unui model unic de Citroen, unul care din exterior este un Citroen 2CV, platforma pe care este bazat este de la un Citroen Dyane, iar motorul de la un Citroen 3CV. După peste 5000 de ore de muncă a ieşit această maşină realizată aproape în totalitate din lemn (caroserie, habitaclu, volan, bord, schimbător de viteze etc.).

Maşina este funcţională şi foloseşte un motor cu 2 cilindri răcit cu aer de 602 cm3 ce prinde o viteză maximă de 80 km / h.

Michel Robillard a scos la licitaţie acest Citroen 2CV unicat, iar preţul primit a fost de 210.000 euro, transformându-l astfel în cel mai scump Citroen 2CV vândut vreodată.

Surse: automarket.ro, carscoops.com